Copiii gorjeni, protectorii naturii

363

ecologizare (2)Proiectul „Copiii – protectorii naturii”, implementat prin ONG-ul Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, al Mitropoliei Olteniei, împreună cu mai multe instituţii din Gorj şi Dolj, a ajuns la final. Rezultatele au fost discutate în cadrul unei mese rotunde care s-a desfăşurat la Craiova, la sfârşitul săptămânii trecute.

„Copiii-protectorii naturii” este un proiect realizat de Fundaţia „Cuvântul care zideşte” cu Administraţia Sitului de Importanţă Comunitară ROSCI 0129 Nordul Gorjului de Vest precum şi Agenţiile pentru Protecţia Mediului Gorj şi Dolj. Perioada de desfăşurare a acestuia a fost între lunile septembrie 2009-iunie 2010, fiind finanţat de Centrul Cultural American din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Potrivit lui Bogdan Gătej, directorul Administraţiei Ariei Naturale Protejate Nordul Gorjului de Vest, activităţile de ecologizare din cadrul proiectului, desfăşurate pe teritoriul sitului administrat, s-au realizat în datele de 28 mai şi 3 iunie. Prima acţiune a avut loc în zona Mănăstirii Tismana când mai mulţi elevi voluntari, de la Grupul Şcolar Industrial Tismana şi Liceul Teologic “Sfântul Nicodim” din Târgu-Jiu au ecologizat împrejurimile. În cazul celei de-a doua, a fost vorba despre o ecologizare pe Valea Sohodolului, unde au participat elevi şi profesori de la Grupul Şcolar Industrial Bâlta şi de la Şcoala Generală Runcu.

În aceeaşi zi, la unitatea şcolară implicată în proiect din Bâlta a fost vernisată şi o expoziţie fotografică având ca temă biodiversitatea din zonă.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here