Copiii din Roșia de Amaradia, întâlnire cu polițiștii – Pericolele din online

824

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară, au desfășurat, ieri, o activitate preventiv-educativă în cadrul atelierelor de vară ale Asociației Ovidiu Ro, la care au participat mai mulți preșcolari din comuna Roșia de Amaradia.

Activitatea a avut loc la sediul Liceului Tehnologic Roșia de Amaradia, iar principalele subiecte abordate de polițiști au fost siguranța în mediul online și modul de conduită, atât la școală, cât și în familie și societate.
,,Aflându-se în perioada vacanței de vară, minorii tind să petreacă mai mult timp în mediul online, fie pentru a păstra legătura cu prietenii apropiați, fie pentru divertisment. Deși tehnologia poate fi folosită ca un avantaj, prin accesul facil la informație, copiii de vârste fragede nu cunosc încă potențialele pericole din mediul online. Principalul scop al acestei activități de prevenire a fost conștientizarea riscurilor la care se expun minorii, atunci când accesează mediul online în absența unei persoane majore. Atât curiozitatea specifică vârstei, cât și accesarea facilă a rețelelor sociale sunt principalii factori care favorizează victimizarea minorilor în mediul online, astfel că elevii au fost îndrumați să acceseze mediul online doar cu acordul sau sub supravegherea unui adult.
Elevii au îmbrățișat activitatea polițiștilor, totodată fiindu-le distribuite materiale cu conținut informativ-preventiv, dar și cărți de colorat, care să-i deconecteze de la mediul online și să-i conecteze la propria creativitate și îndemânare. Activitățile în cadrul acestui program se vor derula pe parcursul întregii luni, la diverse unități de învățământ din județul Gorj”, a transmis IPJ Gorj într-un comunicat de presă.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here