Copiii din DGASPC Gorj, “vedete” naționale

400

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, cu ocazia zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, a realizat, în colaborare cu o televiziune locală, un videoclip emoționant cu ajutorul copiilor cu dizabilități. Videoclipul a întrecut chiar și așteptările celor care l-au realizat, el fiind distribuit și urmărit datorită rețelelor de socializare de  mii de oameni. Depre el s-a scris atât în presa locală cât și cea națională, informații scrise apărând și la Iași, capitala ,,Micii Uniri” datorită publicației Ziarul de Iași.

Videoclipul care a impresionat nu numai populația din județul nostru a fost realizat de către copiii aflați cu măsură de plasament la Conplexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu și la Casele de tip familial destinate protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități ,,Scoarța și Rachiti”. ,,Copii noștri au organizat activități menite să  readucă în memorie un fragment important al istoriei naționale, privind Unirea Principatelor Române, cunoscută ca ,,Mica Unire”, sărbătorind cei 156 de ani de la unirea  Moldovei cu Țara Românească, care a avut loc pe data de 24 Ianuarie 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza” a declarat Elena Belingher, educator. ,,Este de datoria noastră să transmitem tinerilor ca cea mai mare realizare a noastră este să rămânem uniți, independenți, să-i cinstim pe cei care nu vor decat binele României” a declarat Gabriela Cîrstea, educator. ,,Datorită faptului că ei sunt diferiți de ceilalți copii, ne-au trebuit multe ore de repetiție, dar nu ne plângem, suntem mulțumiți de ceea ce au realiaztea”, susține Mirela Stoichitoiu, educator. ,,Această activitate, care a fost una destul de reușită, ne încurajază și pe noi  să continuăm munca cu acești copii minunați”, a declarat și Otilia Popescu, educator. Elevii au fost pregătiți și instruiâi de către educatori cu dragoste față de copii, cum ar fi: Belingher Elena, Popescu Elena, Popescu Zenaida, Cirstea Gabriela, Breben Toma, Popescu Otilia, Stoichițoiu Mirela, Motoc Daniela. ,,Fiecare copil de la noi din centru are o poveste iar aceasta nu e una veselă. De aceea am încercat să îmbinăm dorința noastră de a-i sprijini să socializeze cu dorința lor de a se mișca, de a se distra, de a pleca din centru. Și cred, fără modestie, că toți educatorii s-au autodepășit și a ieșit o activitate de nota zece”, a menționat Torop Sorin Stelian – coordinator personal de specialitate.
Minodora Sucea

3 COMENTARII

  1. Ma lasi păi trei din poza s frecangii de mentă in frunte cu toma….nu l mai pupati n fund pe zisu si torop mai bine scrieți ce tîmpenii fac in centru si cum isi jignesc si umilesc colegii.

    • Analfabetule învață să scrii corect și după să lași comentarii. Apropo, ți-e ciudă că nu freci și tu menta?daca te-ar duce capul ai freca și tu menta dar așa la lopată cu tine

  2. Analfabetule invata sa scrii si dupa sa lasi comentarii. Apropo, ti-e ciuda ca nu freci si tu menta? Daca te-ar duce capul ai freca si tu menta ca ei dar asa la lopata cu tine! :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here