Copii rămaşi orfani după ce tatăl le-a ucis mama cu toporul

269

DSCF4296Crimă oribilă produsă ieri dimineaţă în satul Trestioara din comuna Dragoteşti, un bărbat de 43 de ani luându-i viaţa soţiei sale cu mai multe lovituri de cuţit şi topor. Nenorocirea a fost descoperită în zorii zilei de un nepot al celor doi, care l-a întâlnit pe bărbat în timp ce mergea la magazinul din sat pentru a lua pâine.

Dan Mituică povestea oricui îl întreba că omorâse o pisică pe calea ferată ce trece pe lângă gospodăria sa, lucru care nu avea însă nicio legătură cu realitatea. Dorina Mituică, de 32 de ani, zăcea moartă în curtea casei, viaţa fiindu-i luată la doar câteva ore după ce reuşise să stopeze o tentativă de suicid a soţului său. Bărbatul mersese pe calea ferată pentru a fi călcat de un tren, dar cum circulaţia feroviară în zonă este una destul de slabă, Dorina a avut timp suficient să citească biletul de adio al acestuia şi să îl găsească până nu era prea târziu.

“El a încercat marţi seara să îşi pună capăt zilelor. A făcut o cădere psihică şi s-a dus pe calea ferată. A lăsat un bilet de adio în care spunea că îi pare rău, iar ea a găsit biletul şi a ajuns la timp la el ca să-l salveze. Eu acum, de dimineaţă, când venii, îl întrebai ce face şi îmi zise de criminalul si sotiapisică. M-am dus la ei acasă şi am găsit-o pe ea căzută pe jos, era lovită, tăiată”, a povestit Alin Tănăsoiu, nepotul celor doi. Copiii acestora, doi băieţi de 8 şi 4 ani, au fost duşi la neamuri în sat, Tănăsoiu sunând la 112 şi anunţând descoperirea macabră pe care a făcut-o. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au pus clar verdictul de crimă, Mituică fiind reţinut pe loc, deşi susţinea în continuare că el nu a omorât decât o pisică şi că soţia sa este plecată la Bucureşti. Socrul său a menţionat însă că bărbatul ameninţa în ultima vreme cu sinuciderea întrucât nu mai avea bani nici pentru pâine, deşi în curte deţinea două autoturisme. Nimeni nu i-a luat în serios spusele până ieri dimineaţă, când nenorocirea s-a produs. Crima a avut loc la doi paşi de biserica din Trestioara, doar un gard despărţind casa familiei Mituică de Casa Domnului. Gestul respectiv a şocat pe toată lumea, sătenii spunând că, în ciuda greutăţilor, cei doi soţi munceau din greu pentru a-şi întreţine copiii. “Nu i-am auzit odată certându-se, nu ştiu ce l-a apucat acum. Zilele trecute mi-au adus mie o maşină de cărbune şi se înţelegeau bine. Era numai iubire între ei. Ştiu că şi ea îşi luase permisul de curând ca să poată munci cu maşina, nu păreau să aibă probleme”, a declarat o localnică. Procurorul de caz, Dumitru Părăuşanu, a confirmat faptul că bărbatul va fi reţinut pentru 24 de ore şi acuzat de omor calificat, faptele sale putând să îi aducă 25 de ani de puşcărie. Azi el va fi prezentat unei instanţe de judecată cu propunere de arestare preventivă, anchetatorii urmând să ceară şi o evaluare psihiatrică a sa pentru a vedea dacă este sau nu responsabil de faptele de care este acuzat.

Gelu Ionescu

Protecţia Copilului s-a autosesizat în cazul crimei din Dragoteşti

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au aflat despre situaţia minorilor rămaşi fără mamă, după ce tatăl lor a ucis-o, şi va demara o anchetă în acest caz.

La doar câteva ore după săvârşirea crimei de la Dragoteşti, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj aflau despre cele întâmplate de la jurnalişti. “Încă nu aflase despre această crimă, dar ne vom autosesiza şi vom cerceta. În astfel de cazuri, trebuie văzut dacă familia lărgită – unchi, buni – se implică în creşterea minorilor; de regulă aşa se întâmplă. Noi vom cerceta această situaţie şi vom consilia minorii”, a declarat Natalia Gruia, director adjunct al DGASPC Gorj. Minorii rămaşi orfani de mamă sunt în vârstă de 4, respectiv 8 ani. Tatăl lor şi-a ucis soţia, ieri dimineaţă. Omul avea probleme psihice şi nu-şi mai lua tratamentul prescris de medici, ceea ce a condus la abominabila crimă.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here