Copii din diaspora, în tabără la Săcelu

1093

Peste 3.000 de copii şi tineri români din comunităţile istorice şi din diaspora vor beneficia de programul de tabere ARC care se va derula anul acesta în patru judeţe din țară, între care și Gorj. Tabăra de la Săcelu oferă 50 de locuri de cazare.

Taberele se vor organiza în serii consecutive, în perioada 1 iulie – 27 august, în centrele de agrement din Sulina – Tulcea, Oglinzi – Neamţ, Căprioara – Hunedoara şi Săcelu – Gorj. Centrul de agrement de la Săcelu oferă 50 de locuri de cazare. Tabăra deține și o cantină de circa 150 de locuri.
Programul de tabere a fost lansat marți la sediul Guvernului. Cu acest prilej, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, și ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, au semnat protocolul de colaborare în baza căruia va avea loc cea de-a unsprezecea ediţie a taberelor ARC, un proiect devenit tradiţie, la care au participat deja, în total, peste 23.000 de copii, tineri şi profesori.
Programul de tabere ARC li se adresează etnicilor români (elevi, tineri, studenţi şi profesori) din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani: Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, Serbia (Voivodina şi Valea Timocului), Bulgaria, Ucraina (regiunea Cernăuţi, Odessa şi Transcarpatia), Albania, Republica Macedonia de Nord, Ungaria, precum şi celor din diaspora de mobilitate (Italia, Spania, Grecia, Canada, Portugalia, Marea Britanie, Franţa, Germania etc.).
Anul acesta, participanţii au la dispoziţie cel mai mare număr de locuri de până acum, peste 3.000.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here