Convoiul cu donaţii din Gorj, oprit de poliţişti la Bistriţa

162

Un banal eveniment rutier, ce nu poate fi catalogat ca accident, a făcut ieri ca drumul spre Dorohoi al donaţiilor plecate de la Târgu Jiu să fie oprit la Bistriţa Năsăud. Unul dintre şoferii maşinilor aflate în convoi a fost dus la Poliţie după ce, într-un sens giratoriu, ar fi lovit un semn de circulaţie, iar asta a blocat ore în şir toată acţiunea umanitară declanşată de sindicatele din minerit şi energie.

Convoiul a pornit ieri dimineaţă de la marginea municipiului, fiind format din cinci maşini de tonaj mare, inclusiv un tir, spre sinistraţii din Dorohoi fiind transportate bunuri alimentare neperisabile, apă minerală, conserve, precum şi saltele şi pături.

Incidentul care a blocat deplasarea convoiului s-a produs pe raza localităţii Rusu Bârgăului, din judeţul Bistriţa Năsăud. Liderul sindical Constantin Ureche, cel care coordonează activitatea de transport a ajutoarelor umanitare, şi-a pierdut răbdarea, considerând că poliţiştii au fost extrem de zeloşi atunci când a fost vorba să se implice în sancţionarea şoferului, fără să se gândească la faptul că ar fi putut să conducă maşinile încărcate cu ajutoare până la graniţa judeţului, pentru a uşura deplasarea acestora. „Noi nu aveam de unde să ştim traseul, iar într-un giratoriu tirul nostru nu a putut să se încadreze întocmai, dar noi ne-am uitat la maşină şi era intactă. Cineva cred că i-a anunţat pe poliţişti pentru că au venit spre noi cu girofarurile pornite, ne-au şi speriat, mai ales că suntem obosiţi de pe drum, l-au luat pe şoferul nostru la secţie şi pe noi ne-au lăsat să aşteptăm în mijlocul drumului. Nu ne-au dat voie nici măcar să oprim într-o parcare şi nu cred că suntem noi ultimii infractori din ţara asta pentru a fi trataţi în acest fel”, spunea liderul sindical.

Convoiul cu ajutoare umanitare s-a pus în mişcare ieri dimineaţă în jurul orelor 4.00, după ce minerii şi energeticienii din Oltenia au donat drepturile lor de masă caldă pe două zile pentru ca astfel să poată oferi alimente de strictă necesitate pentru sinistraţii din Dorohoi. În ajutorul celor afectaţi de ape azi ar urma să fie donată şi suma de două miliarde de lei vechi, minerii şi energeticienii fiind decişi să doneze mesele calde şi din următoarele zile, astfel încât viaţa sinistraţilor să fie mai uşoară. Rămâne însă de văzut cine se mai încumetă să plece la drum cu alimentele, după incidentul de ieri de la Bistriţa…

Gelu IONESCU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here