Convins de viceprimar să oprească greva foamei, în a treia zi!

967

Cîmpineanu Cristinel Aurel, de 57 de ani din Motru, a oprit, ieri după-amiază, acțiunea extremă de protest la care a apelat la finalul săptămânii trecute. Mai exact, omul se afla de trei zile în greva foamei, în fața primăriei municipiului, a dormit pe bancă în fața instituției publice motrene, asta chiar dacă pe timpul nopții s-au înregistrat 5-6 grade Celsius. Cel care l-a convins să oprească protestul a fost viceprimarul Cosmin Morega, care a și intervenit la organele abilitate să rezolve problema cetățeanului. De altfel, după ce problema respectivului a devenit publică, protestatarul a fost sprijinit de poliție, jandarmi pentru recuperarea identității sale.

Protestatarul a explicat că nu are unde să se ducă având neînțelegeri cu mama sa, care locuiește în oraș. De altfel, acesta nu se poate apropia de domiciliu, având interdicție judecătorească. Acesta a protestat pentru că a rămas fără acte de identitate, are buletinul expirat și nu își poate face altul, deoarece mama sa nu îl ia în spațiu. Nici la poliție, se plângea că nu poate ajunge, deoarece se află în raza locuinței mamei sale și are interdicție de a se apropia la mai mult de 100 metri de casă, implicit și de sediul poliției.
Viceprimarul Cosmin Morega a fost singurul care ieri s-a interesat de soarta grevistului. Omului i s-a adus apă, ceai și i s-a luat tensiunea de către asistentele de la cabinetul din primărie. Omul avea tensiune foarte mare 20 cu 10 și glicemia 165. Inițial, a refuzat ajutorul medical, apoi viceprimarul a apelat la 112 pentru ca grevistul să fie văzut de un echipaj de pe o ambulanță.
Omului i s-a indicat de către viceprimar să meargă în centrul social al orașului, dar acesta a refuzat spunând că protestează până primește un buletin nou, lucru ce părea greu de realizat. Dar nu imposibil, deoarece, ieri, i s-a promis că problema sa poate fi rezolvată. ,,Indiferent de problemele și păcatele fiecăruia nu putem sta indiferenți la nevoile semenilor noștri și să trecem nepăsători pe lângă ei, pe motiv că nu ne privește ori legea nu ne permite să ajutăm. Am sprijinit acest om care, ajuns în culmea disperării era capabil chiar de suicid numai să își rezolve problema sa. I-am dat posibilitatea ca de acum înainte să aibă o viață normală, să aibă carte de identitate și chiar să poată pleca din localitate dacă asta își dorește”, a declarat Cosmin Morega, viceprimarul localității. De altfel, la finalul protestului, Cîmpineanu Aurel le-a mulțumit vicelui și polițistei Elena Nițoi, de la Poliția Motru, care i-au oferit acestuia sprijin și înțelegere în rezolvarea problemei sale cu cartea de identitate.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here