Controlul pe achiziţii din Prefectura Gorj, finalizat – Prefectul impune verificări periodice

314

Ancheta internă, dispusă la jumătatea acestei luni, de către prefectul Liviu Andrei, în instituţie, după mai multe discuţii pornite de la anumiţi salariaţi pe tema achiziţiilor de aparatură, s-a finalizat. Înaltul funcţionar public susţine că această verificare nu ar fi scos însă la iveală nereguli grave, dar cu toate acestea va lua măsuri pentru inventarierea corectă a bunurilor.

Echipa stabilită de prefectul Liviu Andrei, în urmă cu două săptămâni, a luat la purecat toate achiziţiile de aparatură făcute în instituţie în ultimii patru ani. S-a verificat astfel cum s-au cumpărat, prin intermediul licitaţiilor sau prin negociere directă, toate imprimantele, calculatoarele, xeroxurile şi aparatura telefonică din Prefectura Gorj. Rezultatul controlului nu a scos însă la iveală nereguli majore aşa cum se aşteptam unii salariaţi ai instituţiei. ,,Nu sunt constatări importante. Sunt câteva greşeli de fond nu de formă şi se impune mare atenţie din partea Auditului de acum înainte. Vom trece în fişa postului să se facă controale periodice fără ca Auditul să aibă un ordin special. Dar greşeli, aşa cum se vorbea pe la colţuri, nu există”, a declarat prefectul Liviu Andrei. Prefectul a impus şi câteva măsuri după această verificare, care vor fi aduse la îndeplinire de salariaţii instituţiei. ,,Vom lua măsuri, vom face inventarierea corectă, normală aşa cum trebuia să se facă până acum. Vom face casarea a ceea ce trebuie să fie casat şi vom da, în fişa postului, auditorului să facă controale periodice ca să nu se mai întâmple absolut nimic. Asta deoarece fiecare licitaţie, achiziţie, cât de mică ar fi, dacă facem una sau niciuna pe an, să fie foarte bine monitorizată”, a declarat Andrei.

Ancheta demarată în Prefectura Gorj a început după ce unii angajaţi au început să vocifereze că anumite achiziţii nu s-ar fi făcut corect sau ar fi avut la bază unele interese.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here