Control ministerial la UPU Târgu-Jiu

241

upu tg jiu facuta de mineÎn urma unui ordin venit din partea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj va controla Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, precum şi Compartimentele de Primire Urgenţe din judeţ.

Conducerea DSP Gorj va începe de săptămâna viitoare un control la UPUS Târgu-Jiu, precum şi la Compartimentele de Primire Urgenţe din oraşele Novaci şi Târgu-Cărbuneşti, precum şi din municipiul Motru. “Am trimis adrese la toate acestea în care am cerut să nu se solicite sume mai mari de la bugetul de stat decât cele necesare în ideea de a acoperi cheltuielile nejustificate, dar şi pentru protejarea finanţării şi încadrarea în bugetul repartizat de la Minister”, a declarat Cătălin Manciu, director economic în cadrul DSP Gorj.

Raed Arafat a solicitat aceste controale la nivelul întregii ţări deoarece a primit informaţii cum că mai multe spitale folosesc în alte scopuri banii destinaţi completării stocurilor de medicamente şi materiale sanitare la unităţile de primire a urgenţelor.

Controale după descentralizare

DSP Gorj va trece săptămâna viitoare la controalele cerute de reprezentantul Ministerului Sănătăţii, după încheierea procesului de descentralizare şi de trecere a spitalelor din judeţ în subordinea administraţiilor locale.

Până acum au fost preluate de către primării Spitalele Orăşeneşti de la Rovinari, Târgu-Cărbuneşti, Turceni, Novaci şi Bumbeşti-Jiu. În aşteptare au rămas Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Runcu, care vor trece în subordinea Consiliului Judeţean Gorj, precum şi Spitalul de la Motru ce va fi preluat de primărie.

“Termenul de predare în administrarea autorităţilor locale este 10 iulie, dar putem amâna până luni cel târziu, când sperăm să fie semnate toate protocoalele”, a adăugat Cătălin Manciu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here