Control ministerial la SJU Târgu-Jiu

303

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, le-a cerut inspectorilor sanitari să facă un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, urmare a informaţiilor din presă conform cărora la maternitatea din această unitate se pun cârpe în geamuri ca să nu intre vântul, instrumentarul este ruginit iar mesele de naşteri, rupte.

“Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a cerut de urgenţă inspectorilor sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj să efectueze o misiune de control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la maternitatea din această unitate sanitară”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS). Inspectorii sanitari vor verifica condiţiile igienico-sanitare şi de acordare a asistenţei medicale în spital, în special în cadrul secţiei de Obstetrică-Ginecologie, şi vor prezenta conducerii MS un raport cu privire la situaţia existentă, se precizează în comunicat.

Deficiențele, consemnate de DSP Gorj
Prin intermediul unui comunicat de presă, Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat, ieri, că problemele de la Secția Obstretică Ginecologie a SJU Târgu-Jiu nu au fost ignorate de reprezentanții acestei instituții. Mai mult, în urma controalelor repetate din anul 2017, DSP Gorj a consemnat deficiențele și le-a adus la cunoștință conducerii instituției. “Spitalul Județean de Urgențe Târgu-Jiu are un plan de conformare, valabil până în februarie 2018, care este anexă a Autorizației Sanitare de Funcționare, perioadă în care se impun măsuri de renovare, reparații curente, achiziții de instrumentar și de diverse bunuri necesare desfășurării activității secției în condiții optime”, se arată în comunicatul DSP Gorj. În cadrul documentului se subliniează faptul că “din punct de vedere a condițiilor igienico-sanitare privind curățenia, dezinfecția, dezinsecția și aprovizionarea cu produse biocide și igienico-sanitare în secție nu au fost constatate deficiențe”. În data de 13 decembrie 2017, inspectorii DSP s-au mai deplasat, de altfel, încă o dată în cadrul secției și au constatat deficiențe legate de renovarea acesteia, instrumentar depășit și aparatură depășită, motiv pentru care au solicitat SJU Târgu-Jiu un plan de măsuri urgente pentru remedierea deficiențelor constatate. Planul a fost înaintat noii conduceri a SJU Târgu-Jiu, mai comunică DSP Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here