Control al IȘJ Gorj la două școli din Târgu-Jiu! Ore tăiate, profesori și elevi absenți

15077

Pe data de 22 decembrie, o echipă a Inspectoratului Școlar Județean Gorj, condusă de chiar inspectorul general Dana Constantinescu, a verificat câteva școli din municipiu în ce privește prezența elevilor și cadrelor didactice la cursuri. Verificarea s-a făcut, practic, în ultima zi de școală iar nereguli s-au depistat atât la Școala Gimnazială ,,Ecaterina Teodoroiu”, din Târgu-Jiu, cât și la Liceul Auto ,,Henri Coandă”. Profesorii, găsiți lipsă de la cursuri, la ambele școli, s-au ales cu tăierea orelor.

Verificarea acestor școli nu s-a făcut în baza unor sesizări ci aleatoriu, în școlile în care s-a controlat prezenta la cursuri. La Școală Gimnazială ,,Ecaterina Teodoroiu” s-a verificat nu doar prezența la cursuri, surse din unitatea de învățământ susținând că neregulile au privit și încadrarea anumitor persoane pe ore, sau posturi, care nu ar fi trecut prin concursul de la IȘJ Gorj. În interiorul școlii, verificarea echipei de la IȘJ Gorj a provocat panică și scandal, între dascăli, existând supoziții că inspecția a avut țintă precisă, în baza unor presupuse sesizări, lucru negat de conducerea Inspectoratului.
Începând cu 17 ianuarie, director al acestei școli este tot Livia Zamfir, care nu a promovat concursul, dar a fost numită cu delegație până la organizarea unui nou concurs. Pentru postul de director al acestei școli au candidat nouă persoane dar opt nu s-au prezentat la proba de interviu. Concursul a fost câștigat de către actualul director al Școlii Gimnaziale Lihulești care a preferat școala din Berlești în locul unității de învățământ din Târgu-Jiu. Restul candidaților nu au intrat la interviu și pentru că nu au avut documentele (situații, organizarea școlară, perspective) necesare pe care le-au solicitat școlii. Aceste informații nu sunt, nici la această oră, postate pe site-ul unității de învățământ deși acestea sunt publice.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Au fost solicitate dar nu au fost date cele necesare pentru a te prezenta la interviu! Probabil asta s-a vrut, să rămână aceiași conducere…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here