Controale până pe 15 septembrie la subvenţiile pentru ovine

158

ovineConducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj anunţă anumite modificări privind subvenţiile pentru crescătorii de ovine şi caprine.

În acest sens, potrivit Ordinului 186/29 iulie 2011, publicat în Monitorul Oficial 544 din 1 august a.c., termenul pentru efectuarea controlului la faţa locului pentru crescătorii de ovine şi de caprine care au solicitat PNDC în 2011 a fost prelungit cu două săptămâni. Astfel, crescătorii de ovine şi caprine au obligaţia de a menţine efectivele de animale pentru care a fost solicitată Plata Naţională Directă Complementară (PNDC) pentru anul 2011 în exploataţie la adresa menţionată în cerere până la data de 15 septembrie 2011.

14 octombrie, centralizarea datelor

Prelungiri se înregistrează şi în cazul termenului de centralizare a datelor privind efectivul naţional de animale eligibile la plată. „Dacă iniţial termenul de centralizare a fost stabilit pentru data de 30 septembrie, acum acesta s-a prelungit până la 14 octombrie 2011. Acela este termenul limită pentru verificarea şi transmiterea dosarelor către APIA Central şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltarea Rurală şi Pescuit. Cel mai probabil datorită prelungirii termenului de centralizare, se vor înregistra şi întârzieri pentru plata sprijinului financiar către crescătorii de ovine/caprine”, a declarat Corina Dorobanţu, directorul APIA Gorj. Valoarea subvenţiei pentru anul în curs la speciile ovine şi caprine va fi de 60-70 lei/cap de animal. O noutate constă şi în faptul că cererile pentru Plata Naţională Directă Complementară (PNDC) pentru anul 2011 pot fi depuse de crescătorii de bovine fără viza asociaţiilor. Ministerul Agriculturii a modificat, la 1 august 2011, condiţiile de acordare a sprijinului, după ce Comisia Europeană a atras atenţia că obligativitatea vizei din partea asociaţiilor de crescători de animale nu respectă reglementările privind acordarea primei pe exploataţie la specia bovine.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here