Controale multe, amenzi puține! Vânzătoare sancționată de DSV Gorj

1585

Inspectorii Direcției Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au efectuat, în ultimă săptămână, 173 de controale. Au fost verificate unități și obiective supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în Bălești, Crasna, Crușeț, Fărcășești, Licurici, Logrești, Motru, Mușetești, Plopșoru, Peștișani, Polovragi, Runcu, Schela, Scoarța, Stănești, Târgu-Jiu, Tismana și Turcinești.
„În timpul controalelor efectuate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale reprezentate de trei amenzi în cuantum de 3.600 lei, unor operatori și persoane fizice din localitățile Crasna, Crușeț și Târgu-Jiu”, a precizat dr. Sorin-Iulian Ștefănescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.
Proprietarul unei exploatații non-profesionale s-a ales cu amendă de 1.200 de lei, pentru înstrăinarea animalelor (porcine), fără documentele prevăzute de legislația sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor în vigoare.
O altă amendă în valoare de 1.200 de lei a fost dată angajatei unui magazin alimentar, pentru manipularea neigienică a produselor alimentare.
Pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, un magazin a fost amendat cu 1.200 de lei. Aici, produsele din carne erau amplasate în contact direct cu suprafața vitrinei frigorifice, fără a se utiliza recipienți adecvați, a precizat DSVSA Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here