Controale la clinicile care fac teste Covid

617

Clinicile care fac teste COVID-19 sunt verificate de Consiliul Concurenţei. Verificările au loc în contextul în care cererile pentru testare au crescut foarte mult în ultima perioadă. La fel și prețurile. În prezent, un test costă între 285 și 450 de lei. Iar pentru a oferi rezultatul în 24 de ore, unele clinici solicită o taxă suplimentară de 200 de lei.
Potrivit raportărilor Grupului de Comunicare Strategică, circa 40% dintre testele efectuate la nivel naţional se fac la cerere.
Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19 utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR) evidențiind virusul prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral.
„PCR-urile pe care le trimitem la București sunt jumătate pozitive, pacienții având și anticorpi după circa 7 zile de la simptome. Zilnic testăm zeci de pacienți pentru anticorpi, jumătate fiind cu IGM-ul crescut. Valoarea crescută a IGM-ului se corelează cu PCR POZITIV! Când IGM-ul scade și este în limitele normale, PCR-ul a ieșit negativ”, este anunțul făcut de un laborator de analize medicale din Târgu-Jiu. Gorjul a ajuns la circa 1.200 de cazuri de coronavirus.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here