Controale la alimente şi la comercianţii de legume şi fructe

197
În săptămâna 27-31 iulie 2009, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a verificat 320 de mijloace de transport în urma cărora s-au aplicat 10 contravenţii, amenzile ajungând la suma de 50.000 RON. De asemenea, tot în această perioadă, şase persoane fizice şi opt juridice care comercializau fructe şi legume au fost luaţi la puricat de către inspectori. Astfel, au fost întocmite 10 procese verbale, s-a dat un avertisment, şi amenzi de peste 70.000 RON.

S-au confiscat 230 de kg de fructe şi legume, iar alte 230 au fost retrase de la comercializare. „Principalele nereguli pentru care au fost sancţionaţi comercianţii se referă la neetichetarea produselor, lipsa casei de marcat, comercializarea unor cantităţi mai mari de legume şi fructe decât cele înscrise în documente, precum şi necompletarea la zi a registrelor”, ne-a declarat Petrică Valeriu, directorul DADR Gorj.

Săptămâna trecută au fost verificaţi şi agenţii economici ce comercializau cereale sau produse procesate din acestea. Au fost verificate 18 unităţi economice, sancţionate fiind doar cinci din acestea, toate brutării. Astfel, valoarea amenzilor totale se ridică la suma de peste 12.000 RON. S-a aplicat şi un avertisment unui magazin care comercializa cu amănuntul din municipiul Târgu Jiu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here