Controale intensificate în târgurile de animale din judeţ

135

Târgurile de animale din Gorj sunt luate la purecat în această perioadă, premergătoare Sărbătorilor Pascale, de către inspectorii din cadrul DSVSA Gorj. De asemenea, tot în această perioadă, se vor intensifica controalele şi la stânele ciobanilor, pentru că foarte mulţi gorjeni cumpără mieii direct din aceste locuri.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare din târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi non-animală, dar şi unităţile de alimentaţie publică. Acţiunile de verificare fac parte din programul stabilit de autorităţi în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.
“Suntem în plină campanie de verificare a tuturor târgurilor de animale din judeţ. Ne interesează în primul rând starea de sănătate a animalelor, modul de circulaţie, dacă sunt animale care provin din afara judeţului, dacă sunt însoţite de documente sanitar-veterinare şi dacă sunt înregistrate şi verificate”, a precizat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here