Controale în țară după explozia de la Azomureș

838

Ministrul Mediului anunţă controale în țară după explozia de la combinatul de îngrășăminte Azomureş. Tanczos Barna a declarat că toate instalaţiile similare din ţară vor fi verificate, mai ales că în ultimele zile au avut loc mai multe incidente grave.
Controalele urmează să fie realizate de Garda Națională de Mediu, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune și Instalațiilor de Ridicat.
„Am propus colegilor din Guvern să realizăm un control comun al autorităților statului – GNM, IGSU și ISCIR – la toate instalațiile guvernate de Directiva SEVESO privind riscurile de accidente majore ale anumitor activități industriale. Constatăm că am avut trei incidente majore în doar câteva zile și trebuie să aflăm rapid dacă este doar o coincidență, sau mai sunt și alte instalații în țară care prezintă astfel de riscuri”, a anunțat Tanczos Barna, ministrul Mediului.
Miercuri, la ora 1:02, pe platforma combinatului chimic Azomureş, a avut loc o explozie urmată de incendiu în zona coloanei de sinteză a amoniacului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here