Controale ale ISU, soldate cu amenzi de 8000 de lei

251

Pompierii gorjeni au continuat și săptămâna trecută controalele de prevenire la operatori economici, instituții publice și unități de învățământ din județ. Și de această dată neregulile constatate pe parcursul acțiunilor de control au fost soldate cu amenzi a căror valoare totală depășește suma de 8.000 de lei.

În perioada 14 – 21 martie 2016, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Gorj au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor. Astfel, în perioada menţionată s-au executat 30 de controale de prevenire la 18 operatori economici, opt instituţii publice, cinci unităţi de învăţământ şi patru localităţi, unde au fost constatate 129 de deficienţe, fiind înlăturate pe timpul verificărilor 40 de deficienţe. În urma acţiunilor preventive au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale (60 de avertismente şi 22 de amenzi contravenţionale), în cuantum de 8200 RON.

Continuă și acțiunile de educare preventivă
Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii Inspecţiei de prevenire au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor, desfăşurând 35 exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă, la aceste activităţi participând peste 500 de salariaţi. Totodată, în perioada menţionată au fost desfăşurate 31 de acţiuni de educare preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc, activităţi la care au participat peste 700 de persoane.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here