Contre politice pe tema finanțării UM Sadu

783

Uzina Mecanică Sadu a primit 5 milioane de dolari pentru retehnologizare. Anunțul a fost făcut de către șefii PNL Gorj, care au amintit că acești bani ar fi trebuit să intre de câteva luni bune în conturile uzinei. „Încă din vară, reprezentanţii PSD minţeau oamenii că au intrat banii în contul UM Sadu, în septembrie chiar dădeau asigurări că au demarat achiziţiile de echipamente şi că s-a făcut majorarea de capital, în condiţiile în care ştiau că nu erau îndeplinite condiţiile legale pentru realizarea acestei majorări, iar banii nu fuseseră viraţi”, au susținut reprezentanții PNL.
Imediat a venit și replica social-democraților. „Le amintim celor de la PNL Gorj că minciuna are picioare scurte și se poate verifica foarte ușor când a fost alocată resursa bugetară și când s-a desfășurat procedura de majorare a capitalului social. Dar, le reîmprospătăm noi memoria. Alocarea bugetară a fost făcută de către Ministerul Economiei în luna iunie 2019. Majorarea de capital a fost aprobată în data de 23 octombrie 2019, de către Adunarea Generală a Acționarilor, când încă nu se instalase guvernul Orban, Hotărârea nr. 8/2019 fiind publicată și în Monitorul Oficial. S-a ales această procedură pentru a se înlătura riscul ca la sfârșitul exercițiului financiar al anului 2019, UM Sadu să piardă acești bani, întrucât procedura de achiziție este atipică, echipamentele fiind unele speciale, nefiind echipamente de serie”, arată PSD Gorj.
Cele peste 21 de milioane de lei vor fi folosite de UM Sadu pentru retehnologizarea unității și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here