Contre între PDL și PSD pe corectitudinea votului de duminică din Gorj

357

Liderul PDL Gorj, Dan Vâlceanu, susține că filiala PSD Gorj a închiriat pentru duminică toate mijloacele de transport în comun existente la nivelul județului în vederea transportării alegătorilor la secțiile de votare. Pe final de campanie electorală, șeful portocaliilor a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că a discutat cu reprezentanții câtorva firme de transport persoane din județ și, astfel, a aflat că toate autobuzele și autocarele sunt închiriate pentru a fi duminică la dispoziția PSD Gorj.
Acesta afirmă că discuțiile le-a purtat fără a intenționa să închirieze, la rândul său, vreun mijloc de transport, ci doar pentru a afla dacă acestea mai sunt disponibile. “Noi nu facem turism electoral. Vom suna direct la 112 la orice caz de acest gen pe care îl vom descoperi. Eu cred că duminică vor fi folosite inclusiv microbuzele școlare pentru transportul alegătorilor la urne, ceea ce reprezintă, de asemenea, o ilegalitate”, susține Vâlceanu.
Liderul PDL Gorj a declarat că autobuzele și autocarele ar urma să fie „la dispoziția” PSD întrucât șefii partidului de guvernământ au dat dispoziții angajaților din minerit și energie să întocmească liste cu salariații care vor merge la vot pe 25 mai. “Listele sunt întocmite de șefii de sector din minerit. Fiecare șef trebuie să își mobilizeze oamenii să vină la vot. Norocul nostru este că nu trebuie să intre cu ei și în cabina de vot și acolo oamenii vor putea pune ștampila unde doresc”, a mai spus Dan Vâlceanu.
Șeful PDL Gorj a recunoscut, cu această ocazie, că filiala pe care o conduce de șase luni nu este pregătită în momentul de față pentru o bătălie politică dusă contra PSD pe care să o și câștige. El a menționat că, pentru duminică, obiectivul organizației este de a deveni a doua la nivel de județ, înaintea PNL Gorj. “Noi ne-am propus să batem PNL în Gorj. Nu suntem organizați atât de bine încât să luptăm pentru a întrece PSD, dar la etapa aceasta vrem să fim pe locul doi la nivel de județ, astfel încât în 2016 să câștigăm locul unu”, a mai declarat Dan Vâlceanu.
Vicepreședintele la nivel național al PSD, Ion Călinoiu, care este și șeful Consiliului Județean Gorj, susține însă că afirmațiile lui Vâlceanu sunt o minciună care amintește de practicile PDL Gorj din urmă cu câțiva ani. “Noi nu facem ca ei. Ei au făcut turism electoral, iar acum cinci ani erau organizați, împreună cu sindicatele pe care le conducea Marin Condescu, să aducă oamenii la vot și să dea și câte 10 voturi pe secție către o anumită domnișoară candidat. Pe ei nu-i primesc oamenii în teritoriu pentru discuții și atunci lansează minciuni din astea demobilizatoare. Noi ne dorim un vot curat duminică, unul care să nu îi facă pe oameni să fie dezamăgiți, așa cum s-a întâmplat cu cele date pentru PDL timp de zece ani”, a precizat Ion Călinoiu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here