Contre în procesul medicilor din “Mafia Permiselor”

337

Avocații medicilor trimiși în judecată în dosarul în care sunt acuzați de fapte de corupție au rămas ieri un pic uimiți în procesul în care își apărau clienții, după ce judecătorul de ședință, Alin Nicolescu, a avut contre la scenă deschisă cu reprezentantul Parchetului în acest caz, procurorul Maria Părăușanu. Cei doi nu s-au prea înțeles pe câteva teme ce vizau modul în care urma să se deruleze procesul, la termenul anterior Părăușanu lipsind, în locul său venind un alt procuror care a formulat un punct de vedere al instituției pe cele discutate atunci. Dezbaterile de ieri făceau trimitere și la discuțiile de data trecută, motiv pentru Părăușanu să menționeze că Parchetul și-a exprimat odată punctul de vedere deși, în noul context, mai era nevoie de câteva precizări.
În discuții au mai intervenit și avocații și toată lumea și-a dat cu părerea, la un moment dat, pentru a pune capăt contradicțiilor și a păstra solemnitatea ședinței magistratul de caz i-a transmis procurorului că riscă o amendă, discuțiile continuând ulterior pe un ton mai relaxat, dar mascate de zâmbete cu multe subînțelesuri în colțul gurii. Dincolo de neînțelegerile respective, nici la termenul de ieri nu au fost audiați inculpații din dosar, avocații lor cerând, în schimb, audierea a cel puțin 150 de martori, la un moment dat punându-se în discuție și posibila audiere a câtorva mii de persoane, magistratul de caz întrebându-se dacă e nevoie de autobuze pentru aducerea oamenilor la ședință, așa cum s-a întâmplat recent la Bâlteni, unde 200 de localnici au fost duși la București cu trei autocare pentru a fi audiați în procesul fraudării rezultatului la referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu în 2012 din funcția de președinte.
Două dintre inculpatele trimise în judecată au cerut însă instanței, încă de la termenul anterior, să fie judecate în baza procedurii simplificate, recunoscându-și faptele. Ieri și un al treilea medic, Rodica Lehner, a dat de înțeles prin avocatul său că dorește să uziteze de procedura respectivă, numai că lucrul acesta a fost amânat pentru termenul următor. În acest dosar mai mulți medici din județ, Târgu-Jiu în special, sunt judecați pentru că au eliberat mii de fișe medicale fără să îi fi consultat pe pacienți, încasând, în schimb, banii de la aceștia. Actele au fost folosite la obținerea permiselor auto sau a celor de port-armă ori la angajări, procurorii acuzându-i pe medici de trafic de influență, luare de mită, fals intelectual, complicitate la această infracțiune sau abuz în serviciu, cap de afiș în dosar fiind Dana Vodislav.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here