Contradicţii între sindicaliştii de la SJA Gorj

154

Sindicatele din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj au opinii diferite în privinţa evenimentelor petrecute la nivelul unităţii. Sindicatul Salvamed a transmis un comunicat de presă în care îşi prezintă dezacordul privind părerile făcute publice de conducerea Sindicatului Ambulanţa.

Modul de organizare şi desfăşurare a concursului de angajare de la nivelul SJA Gorj au nemulţumit conducerea Sindicatului Ambulanţa Gorj, care şi-a exprimat public opiniile, aducând acuzaţii la adresa comisiei de concurs, a candidaţilor, precum şi a colectivului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Într-un comunicat de presă al SJA Gorj, semnat de managerul Dan Vâlceanu, se precizează că „organizarea şi desfăşurarea acestui concurs s-au făcut conform regulamentului de concurs şi legislaţiei în vigoare, comisia fiind formată alături de directorul medical şi asistentul şef al SJA Gorj, din reprezentanţi ai DSP, OAMMR şi membri ai celor două sindicate de la nivelul unităţii. în timpul desfăşurării acestui concurs, nu s-a înregistrat de către comisie sau conducerea unităţii, nicio contestaţie sau observaţie, care să pună la îndoială legalitatea sau corectitudinea modului de desfăşurare a concursului”.

Salvamed dezaprobă atitudinea liderului Sindicatului Ambulanţa
Şi conducerea Sindicatului Salvamed a transmis un comunicat de presă în care se precizează că acest sindicat „a luat act, cu profundă îngrijorare, de declaraţiile şi acuzaţiile defăimătoare, formulate public de către domnul Aldescu Cristinel, la dresa personalului angrenat în salvarea oamenilor aflaţi în situaţia de a-şi pierde viaţa. Cu respectul cuvenit pe care îl avem faţă de colegii noştri de la Sindicatul Ambulanţa, îi amintim domnului Aldescu Cristinel, liderul acestui sindicat, că deontologia profesională nu ne dă dreptul să ne amestecăm în viaţa particulară a personalului angajat, prezentând în mass-media tot felul de fapte inventate”.
De asemenea, se mai arată în comunicat, „referitor la modul în care s-a desfăşurat examenul de ocupare a posturilor scoase la concurs pentru încadrarea în Serviciul de Ambulanţă, noi, cei de la Sindicatul Salvamed, ne delimităm de acuzaţiile aduse unor membri ai comisie de examinare, iar dacă sunt nelămuriri cerem în mod expres celor în drept să analizeze cu mare atenţie, iar dacă este cazul, să aplice sancţiunile care se impun”. Mai mult decât atât, reprezentanţii Salvamed consideră că sindicalistul Aldescu aruncă în derizoriu mişcarea sindicală prin ieşirile sale în presă, punând la îndoială seriozitatea SJA Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here