Contractul de finanţare al Spitalului Sadu, în vigoare din 4 ianuarie

160

Oficial, începând cu data de 4 ianuarie, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu se află în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Chiar dacă nu s-a făcut inaugurarea unităţii, s-a dat liber internărilor. În următoarea perioadă, autorităţile locale din Bumbeşti-Jiu vor stabili o dată pentru deschiderea oficială a unităţii.

Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu îşi aşteaptă pacienţii. Începând cu data de 4 ianuarie, unitatea primeşte finanţare. „De astăzi (n.r.: 4 ianuarie 2013) a intrat în vigoare contractul de finanţare al Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu; practic, din acest moment se pot face internări. În lunile ianuarie şi februarie vom funcţiona pe media lunară a anului 2012”, a precizat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Finanţare pentru 50 de paturi
Totuşi, data exactă a deschiderii oficiale a Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu încă nu se cunoaşte, urmând ca autorităţile locale să o stabilească, împreună cu conducerea unităţii. Edilul Constantin Bobaru îl va invita la inaugurare inclusiv pe premierul Victor Ponta, cel care a avut un aport major în redeschiderea spitalului. Mai trebuie precizat că personalul încadrat pe posturile scoase la concurs s-a prezentat la serviciu încă de săptămâna trecută, însă nu s-au putut face internări până în momentul intrării în vigoare a contractului cu CJAS Gorj. „Unitatea are o structură aprobată de 112 paturi, pe cele 5 specialităţi: Neurologie, Chirurgie, Pediatrie, Obstetrică – Ginecologie şi Medicină Internă. Acum avem contract cu CJAS doar pentru 50 de paturi până când va intra contractul-cadru în vigoare”, a declarat Constantin Bobaru, primarul Oraşului Bumbeşti-Jiu. Reamintim faptul că Spitalul Sadu a fost închis la data de 1 aprilie 2011, prin decizia Ministerului Sănătăţii, personalul medical fiind redistribuit la alte unităţi spitaliceşti din judeţ şi nu numai. La această oră, activitatea unităţii a fost reluată, contractul de finanţare intrând în vigoare începând cu data de 4 ianuarie 2013.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here