Contractul-cadru s-a prelungit până la începutul lunii aprilie

115

Contractul-cadru pentru acordarea asistenţei medicale şi programele naţionale de sănătate s-a prelungit până la data de 31 martie, inclusiv. Această prevedere vine după ce în decembrie, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern privind prelungirea până la data de 28 februarie 2013 a aplicării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1388/2010 pentru aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2011 şi 2012, precum şi Hotărârea de Guvern privind prelungirea până la data de 28 februarie 2013 a aplicării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1389/2010 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011 – 2012.

Guvernul României a aprobat o nouă Hotărâre în care se precizează că „termenul prevăzut la art. II din Hotărârea Guvernului nr. 1275/2012 pentru modificarea art. 143 din Contractul cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011 – 2012, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1389/2010, precum si pentru prelungirea până la 28 februarie 2013 a prevederilor acesteia, publicată în Monitorul Oficial al României în 22 decembrie 2012, se prorogă până la data de 31 martie 2013, inclusiv.
Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, decizia de a se prelungi valabilitatea contractului-cadru s-a luat pe fondul lipsei bugetului. Trebuie precizat faptul că reprezentanţii APMF Gorj anticipau că până în aprilie nu va fi semnat noul contract cadru. „La ora actuală, suntem fără contract-cadru pentru că au fost mai multe manifestări contra lui şi s-a revenit din nou la 50% – 50%. Se pare că semnarea contractului se prelungeşte până în luna aprilie, pentru că numai normele trebuie să stea 30 de zile în dezbatere publică”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.

Medicii, pregătiţi de negocieri
În cazul în care forma finală a noului contract-cadru nu va fi pe placul cadrelor medicale, reprezentanţii APMF Gorj sunt hotărâţi să solicite negocieri. „Atât timp cât contractul-cadru nu va respecta articolul 1176 din noul Cod Civil şi va fi o înşiruire de prevederi inutile, luăm în calcul o rundă de negocieri cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Din punctul nostru de vedere, acest contract-cadru trebuie să îmbrace caracterele din articolul 1176 Cod Civil”, confirmă Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here