Contracte semnate pentru reabilitarea a două licee din Târgu-Jiu

1879

Primarul Marcel Romanescu a semnat vineri, la Ministerul Dezvoltării, contractele pentru creșterea performanței energetice și reabilitarea a două instituții de învățământ liceal din Târgu Jiu, cu finanțare prin PNRR.

Este vorba despre  Colegiul Tehnic „Ion Mincu„ (aproape 4 milioane de euro) și Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” (1,4 milioane de euro).

„Am fost însoțit de directorul de la «Ion Mincu», domnul Leontin Haralambie Hăinaru, directorul adjunct al CNET, domnul Valentin Olaru și inspectorul școlar general adjunct Justin Sebastian Paralescu (cadru didactic la «Ecaterina»). În cazul Colegiului Tehnic «Ion Mincu» se are în vedere reabilitarea termică a clădirii liceului, a sălii de sport și a căminului, unde, pe lângă montarea panourilor fotovoltaice, vom reabilita pereții, tâmplăria, sistemul de încălzire, se va reface întreaga instalație de iluminat, înlocuindu-se vechile corpuri de iluminat cu unele moderne, de tip LED, și se va reabilita sistemul de furnizare a apei calde pentru cămin”, a transmis primarul municipiului Târgu-Jiu.

La Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” se urmărește izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie PVC cu geamuri tristrat și acoperire low-e, înlocuirea radiatoarelor și conductelor, reabilitarea și modernizarea sistemului de producere a agentului termic, dar și a instalațiilor electrice – iluminat și prize, boilere pentru apa caldă curentă și instalarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here