Contracte de finanţare în domeniul social, semnate la Târgu-Jiu

349

Picture 005Proiectul Consiliului Judeţean Gorj de extindere a capacităţii unui etaj din clădirea în care funcţionează complexul de recuperare şi neuropsihiatrică pentru adulţi ,,Bîlteni”, în valoare de

aproape zece miliarde de lei vechi, şi cel de extindere şi dotare a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă de la Dobriţa, în valoare de aproape 35 de miliarde de lei vechi, au fost semnate ieri la Târgu-Jiu.

Evenimentul a fost organizat în Sala Maură a Prefecturii Gorj la acesta participând directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, de cel al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu, şi de directorul Centrului de Asistenţă Medico-Socială Cujmir, Constantin Alflori.

Picture 003Reprezentanţii de la Mehedinţi au venit la Târgu-Jiu deoarece au semnat aici alături de gorjeni şi proiectul lor pentru Centrul de Asistenţă Medico-Socială Cujmir. Toate trei contractele au avut finanţare nerambursabilă la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia.

Dobriţa va avea un nou corp de clădire

Proiectul ce vizează extinderea şi dotarea Centrului de îngrijire şi asistenţă Dobriţa are o valoare de 3.494.886 de lei. Din aceşti bani, 2.655.334 de lei sunt nerambursabili. Contractul îşi propune să crească accesibilitatea persoanelor din judeţul nostru la serviciile sociale oferite de centru prin construirea unui nou pavilion cu o capacitate de 50 de locuri. Noul corp de clădire cu o suprafaţă de 1.011,26 metri pătraţi va adăposti sala de mese, vestiare, depozite pentru alimente, spălător vesele, oficiu şi un spaţiu de socializare.

Cel de-al doilea contract constă în extinderea capacităţii prin amenajarea şi modernizarea eta-jului III al complexului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru adulţi Bâlteni, valoarea totală fiind de 972.931 de lei, dintre care 697.666 de lei. Proiectul îşi propune creşterea calităţii îngrijirii de tip rezidenţial pentru cei peste 130 de beneficiari aflaţi în îngrijire.

ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here