Contractarea cu CJAS se face în iunie

351

Furnizorii de servicii medicale din judeţul nostru vor semna noile contracte luna viitoare. Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă că noul contract-cadru va intra în vigoare în iunie şi aduce o serie de noutăţi, între care şi decontarea de servicii dentare de urgenţă.

Noul contract-cadru va fi semnat în iunie şi devine valabil începând cu prima zi a lunii iulie. „Contractarea se va face în iunie, când întră în vigoare noul contract-cadru. Odată semnate, contractele devin valabile începând cu 1 iulie”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Noul contract aduce modificări importante. Spre exemplu, în ceea ce priveşte asistenţa medicală primară, atât în pachetul minimal, cât şi în pachetul de bază, în cazul supravegherii gravidei s-a introdus şi testarea pentru hepatită de etiologie virală cu virus B şi C, în plus faţă de testarea HIV. De asemenea, în pachetul minimal se regăsesc serviciile de medicină dentară de urgenţă. În pachetul de servicii de bază se regăsesc consultaţii, servicii profilactice, tratamente protetice şi ortodontice, precum şi alte tratamente, inclusiv serviciile de medicină dentară de urgenţă. În pachetul minimal se regăsesc serviciile de medicină dentară de urgenţă.
Contractul-cadru aduce şi prevederi noi pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu. „Pentru bolile cronice, medicii pot prescrie unui asigurat medicamente cu şi fără contribuţie personală pentru sublistele A şi B – o prescripţie/mai multe prescripţii lunar, cu maximum 7 medicamente, în prezent fiind o singură prescripţie. Totodată, a fost majorată de la 3-5 zile la 3-7 zile perioada pentru care pot fi prescrise medicamentele pentru afecţiunile acute”, declară Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Contractul  prevede, de asemenea, sancţionarea producătorilor de medicamente care nu asigură prezenţa medicamentelor pe piaţă conform prevederilor legale. Pentru asigurarea accesului asiguraţilor la medicamente, a fost introdusă prescripţia fracţionată atât pentru numărul de medicamente, cât şi pentru cantităţile din fiecare medicament.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here