Contract semnat: Creșă nouă la Tismana, prin PNRR

1214

O creșă modernă va fi construită în orașul gorjean Tismana, cu fonduri din PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență. Primarul Petre Narcis Remetea a participat, joi, la București, la semnarea contractului de finanțare. La ceremonie a fost prezent și premierul Nicolae Ciucă.

În total, prin fonduri europene se vor construi 124 de creşe, destinate unui număr de 7.000 de copii.
„În ultimele luni, am reuşit deja (..) să operaţionalizăm trei programe majore din PNRR. Primul a fost cel de eficienţă energetică, cel de-al doilea, Fondul Local şi cel de astăzi, construcţia de creşe”, a spus premierul în cadrul ceremoniei.
Şeful Executivului a mai arătat că sunt bani europeni şi important este că, în urmă cu o săptămână, au reuşit să operaţionalizeze şi programul Anghel Saligny, care de asemenea vine să pună în aplicare ce s-a decis la nivelul Guvernului, pentru a putea coordona fondurile europene cu cele de la bugetul de stat.
Cele nouă contracte de investiţii semnate joi însumează peste 155 milioane lei, TVA inclus. Pe listă se află și orașul Tismana. Aici se va construi o creşă de dimensiuni mici, valoarea investiţiei fiind de 11,88 milioane lei.
Primarul Remetea a semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării, contractul alături de ministrul Attila Cseke şi în prezenţa premierului Nicolae Ciucă.
I.I.