Contract de 157 milioane de lei pentru serviciile de salubrizare din Gorj

716

Contract uriaș în Gorj, de peste 150 de milioane de lei. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj organizează o licitație pentru delegarea gestiunii activității de colectare și transportul deșeurilor municipale pentru un număr de 44 de localități din județul Gorj.
Este vorba de localitățile Albeni, Alimpești, Aninoasa, Arcani, Baia de Fier, Bălănești, Bengești-Ciocadia, Bîlteni, Borăscu, Brănești, Bumbești-Pițic, Bustuchin, Câlnic, Căpreni, Crasna, Crușet, Dănciulești, Dănești, Drăguțești, Fărcășești, Glogova, Godinești, Lelești, Logrești, Negomir, Plopșoru, Polovragi, Prigoria, Roșia de Amaradia, Samarinești, Săcelu, Schela, Scoarța, Stănești, Stejari, Stoina, Telești, Turcinești, Țînțăreni, Urdari, Vladimir și Țicleni.
Conform estimărilor, în județ se generează anual circa 134.400 tone deșeuri municipale, din care circa 91.800 tone deșeuri menajere, 34.500 tone deșeuri asimilabile celor menajere, 900 tone deșeuri din parcuri și grădini, 1.800 tone deșeuri din piețe, respectiv 5.400 deșeuri stradale. Din cantitatea totală de deșeuri generate, sunt colectate circa 76%. Deșeurile necolectate sunt reprezentate în principal de deșeurile menajere din mediul rural.
În județ își desfășoară activitatea 8 operatori de salubrizare, din care în prezent cinci sunt licențiați ANRSC.
„Serviciile delegate includ colectarea separată și transportul deșeurilor menajere din cele 44 de unități administrativ-teritoriale. Operatorul va asigura o stație de sortare cu o capacitate de 15.000 t/an și două stații de transfer (cu o capacitate de 15.000 tone/an) care vor fi operabile în șase luni de la semnarea contractului de delegare”, se arată în caietul de sarcini.
Contractul se va încheia pe o perioadă de 120 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 mai.
În mai 2019, ADIA Gorj a semnat un contract de prestări servicii cu Supercom SA, pentru a salubriza localitățile care fac parte din asociație. Firma este controlată de un fost parlamentar PSD. Societatea este în cărți să preia acest contract de milioane de lei. Supercom este o companie cu capital 100% românesc, fondată în anul 1990 de Ionel Ciuclea, fost senator PSD.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here