Contract avantajos pentru CFR Marfă – Cărbunele CE Turceni transportat pentru 56 de milioane de lei

211

vagoaneCărbunele gorjenesc ce este transportat de la Mina Drăgoteşti a unităţii energetice, dar şi de la Minele Plopşoru şi Motru, aparţinând Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), către Complexul…

Energetic (CE) Turceni va costa termocentrala aproape 56 de milioane de lei. Contractul avantajos a fost câştigat recent de Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA. Societate de transport a încheiat un contract în valoare de 55,95 milioane lei cu Complexul Energetic Turceni, pentru transportul cărbunelui către complex. Anunţul privind licitaţia a fost postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice dar numai o singură firmă şi-a prezentat oferta pentru a intra în posesia banilor şi a asigura transportul în cauză. Astfel, în urma unei licitaţii deschise organizate de CE Turceni, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA a fost singurul ofertant care a câştigat neavând concurenţă. Contractul este valabil un an, iar cantitatea diferă în funcţie de producţia companiei din fiecare lună.
Câştigători şi pentru CE Craiova
CFR Marfă a mai câştigat, în luna februarie, un contract de 120 milioane euro, fără TVA, pentru transportul a cel puţin 28 milioane tone de cărbune energetic, pe o perioadă de patru ani, către Complexul Energetic Craiova.
CFR Marfă a fost înfiinţată la 1 octombrie 1998, după reorganizarea prin diviziune a Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române şi având statut de societate comercială pe acţiuni. Societatea are ca obiect principal de activitate efectuarea transportului de mărfuri în trafic intern şi internaţional.
Doina Turdăşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here