Contoloru, reconfirmat prin concurs director al Filialei de Îmbunătăţiri Funciare Gorj

229

Constantin Contoloru a fost reconfirmat recent pe postul de director al Filialei de Îmbunătăţiri Funciare Gorj, după ce s-a prezentat la concursul organizat de ANIF în urmă cu aproximativ două luni. Acesta a promovat ambele probe cea a interviului şi proba scrisă pentru ocuparea postului de director executiv al instituţiei.

Examinarea a avut loc la finalul anului trecut, directorul Contoloru obţinând la proba scrisă 77,67 puncte iar la interviu, 86,00 de puncte. Punctajul final, obţinut de Contoloru a fost de 81,84, acesta fiind declarat admis. “A avut loc o reorganizare, în loc de Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare cum era înainte Sucursala de la Craiova, nou fiind punct de lucru, acum a devenit Filiala de Îmbunătăţiri Funciare Gorj. Numirea a avut loc în baza deciziei nr. 825 din 6 noiembrie 2012, emisă de către ANIF. Niciodată nu am fost membru al niciunui partid politic, nu sunt susţinut de niciun partid politic. Eu simpatizez până în „pânzele albe” orice partid politic care are o intenţie bună vis a vis de sectorul meu. Nu m-am implicat în viaţa politică, mi-am văzut de profesia mea”, a precizat Constantin Contoloru, directorul executiv al Filialei de Îmbunătăţiri Funciare Gorj.

Investiţii în Gorj
În ce priveşte activitatea Filialei în Gorj, Contoloru declară că instituţia a făcut deja ceva investiţii în judeţ. “În Gorj există 6 staţii de pompare de desecare. Acestea au fost modernizate şi automatizate cu pompe de ultimă generaţie, consumul de energie este de 10 ori mai mic şi debitul de evacuare a acestor pompe este mult mai bun. Bucureştiul m-a ajutat şi am reuşit să le modernizăm”, a adăugat Contoloru. Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare are în alcătuire filiale teritoriale, de altfel cum este şi cea de la Gorj şi este o instituţie care se ocupă cu îmbunătăţirile funciare şi lucrări de combatere a eroziunilor solului. Lucrările din amenajări de irigaţii cuprind prize, staţii de pompare de bază, inclusiv cele reversibile, staţii de repompare, canale şi conducte de aducţiune, transport şi distribuţie a apei de irigaţii până la staţiile de pompare de punere sub presiune, inclusiv construcţiile hidrotehnice şi instalaţiile aferente, staţiile de pompare de punere sub presiune, reţele interioare de irigaţii formate din conducte, construcţiile hidrotehnice şi instalaţiile aferente, lucrări de alimentare şi evacuare a apei din orezării. De asemenea, ANIF-ul execută lucrările din amenajările de desecare cu evacuare prin pompare sau gravitaţională care cuprind canale colectoare, principale, secundare, canale de desecare de ordin inferior cu staţiile de pompare şi construcţiile hidrotehnice aferente şi reţeaua de drenaj subteran compusă din drenuri absorbante şi colectoare. Tot ANIF se ocupă de lucrări din amenajările pentru combaterea eroziunii solului, care cuprind lucrări de combatere a eroziunii de adâncime prin baraje, traverse, praguri, consolidări de mal, ziduri de sprijin.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here