Continuitate pentru proiectul ,,Sport4all”

396

Asociația Scout Society a lansat săptămâna trecută la Centrul Național de Promovare și Informare Turistică ,,Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, proiectul ,,Sport4all”, finanțat prin programul Erasmus+Sport.

La conferința de deschidere au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor locale din municipiul Târgu Jiu, precum viceprimarul orașului, Adrian Tudor, directorul Direcției Județeane pentru Sport și Tineret, dar și reprezentanți ai organizațiilor partenere din Slovenia (CSOD), Croația (OIP Posejdon), Bulgaria (Champions Factory) și Spania (Ayutamento de Maracena). În cadrul evenimentului de lansare au fost prezentate activitățile viitoare ale proiectului care se vor desfășura în următoarea perioadă în toate cele cinci țări partenere. Astfel, în Târgu-Jiu, Zrece, Sofia, Split și Maracena, timp de trei zile vor fi organizate competiții sportive care vor include trei sporturi diferite dintre care unul tradițional specific fiecărei comunități.
,,Vă așteptăm în număr cât mai mare să fiți alături de noi pentru a promova împreună sportul încurajând astfel incluziunea socială!”, au transmis reprezentanții Asociației Scout Society.

Proiectul ,,Sport4all” își propune să încurajeze incluziunea socială în comunitățile locale unde organizațiile partenere își desfășoară activitatea – prin organizarea a diferitor activități sportive. Obiectivele principale ale proiectului sunt: încurajarea egalității în sport între persoanele care provin din medii diferite; promovarea egalității de gen și de șanse pentru toți; încurajarea comunicării active între persoanele care provin din medii diferite, contribuind astfel la prevenirea excluziunii sociale și a radicalizării a circa 1.000 de persoane din cele cinci comunități locale și promovarea sporturilor tradiționale europene. Astfel, proiectul este implementat de un consorțiu de cinci parteneri din tot atâtea state ale Uniunii Europene: Asociația Scout Society – România, Odred izdivaca Posejdon – Croația, CSOD – Slovenia, Champions Factory – Bulgaria, Ayuntamiento de Maracena – Spania. Colaboratori în implementarea proiectului sunt: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Primăria municipiului Târgu-Jiu, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică ,,Constantin Brâncuși”, Clubul montan ,,White Wolf” și Organizația Națională Cercetașii României, filiala Gorj. Asociația Scout Society este o organizație neguvernamentală înființată în 2011, care încurajează voluntariatul și contribuie la dezvoltarea comunității locale, în special la procesul de educare a tinerilor prin intermediul activităților ce au la bază educația non-formală.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here