Continuă negocierile dintre medicii de familie şi CJAS

181

cas gorj nou (3)La mai bine de două luni de la începerea negocierilor privind contractul-cadru dintre medicii de familie şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, au început în sfârşit să se vadă primele rezultate.

În cadrul unei întâlniri ce s-a desfăşurat la începutul acestei săptămâni, medicii de familie gorjeni au reuşit să obţină modificarea anumitor puncte din contract, urmând ca în curând să aibă loc o altă întâlnire între Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, şi Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj.

La începutul acestei săptămâni a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai Casei de Asigurări de Sănătate din Gorj. În cadrul acestei întâlniri, cele două părţi au reuşit să cadă de acord asupra modificării a 10 dintre propunerile prezentate de reprezentanţii medicilor de familie. Asta după ce în cadrul întâlnirii de miercuri, 7 septembrie, aceştia au stat mai bine de 6 ore la masa negocierilor fără a ajunge la vreun consens în ceea ce priveşte cele 20 de propuneri dezbătute atunci. Potrivit preşedintelui Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu, urmează ca modificări asupra cărora au căzut de acord luni să fie prezentate şi preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Cocină: „Am continuat luni negocierile. Sunt vreo 10 modificări. Am încheiat discuţiile cu Şurlea şi urmează să avem o întâlnire cu Cocină să discutăm modificările. Sper să mai reuşesc să schimb câte ceva şi la întâlnirea cu acesta”, a declarat Moisescu.

Moisescu: „Le este frică să modifice ceva”

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj nu este de acord însă cu trimiterea de către reprezentanţii CJAS a propunerilor medicilor la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Moisescu spunând că un astfel de gest este absurd: „Lor (n.r. CJAS) le este frică şi vor să trimită propunerile noastre la CNAS, ceea ce este absurd. Noi cerem modificare unor texte date de CNAS dar pentru ei nu există această noţiune. Dacă e dat ceva, ei trebuie să respecte cuvânt cu cuvânt ce scrie acolo. Le este frică”, s-a plâns Moisescu. Acesta speră că va reuşi să mai facă câteva modificări în timpul întâlnirii cu preşedintele CJAS, Gheorghe Cocină, întâlnire ce ar trebui să aibă loc săptămâna aceasta. În orice caz, Mihai Moisescu de declară mulţumit de faptul că în cadrul ultimei întâlniri au reuşit să obţină oarecum câştig de cauză, după luni întregi de negocieri. De precizat că după ce se ajunge la un consens între medicii de familie şi conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj se va încheia un act adiţional la contractul-cadru.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here