Continuă lupta pentru salarii mărite – Activitate paralizată timp de două ore de o grevă de avertisment, la mai multe instituții din Gorj

1327

Funcționarii publici din cadrul mai multor instituții din Gorj au organizat ieri o grevă de avertisment. Mai precis, salariații de la Casa de Pensii, cei de la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj, dar și angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, au continuat protestul declanșat săptămâna trecută.

Dacă vreme de câteva zile au organizat un protest spontan prin oprirea activității timp de o oră, de ieri manifestarea s-a transformat în grevă de avertisment! Astfel, între orele 08:00 și 10:00, salariații instituțiilor de la Gorj aflate în subordinea Ministerului Muncii au sistat activitatea și și-au strigat nemulțumirile în fața clădirilor în care lucrează.
În informarea transmisă de Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii, la care sunt afiliați funcționarii publici din cadrul AJPIS, AJOFM și Casei de Pensii de Gorj, mesajul salariaților și revendicările sunt următoarele: ,,Priviți în jurul vostru și veți vedea oameni epuizați, care lucrează multe ore suplimentare pentru un salariu care se dorește a fi unul corect. Suntem profesioniști, suntem dedicați și suntem demni de respect și recunoaștere. Avem dreptul la un trai decent și la o muncă respectată, iar noi cerem exact asta!
Este revoltător să vedem cum alți colegi din alte ministere se bucură de beneficii și salarii consistente, în timp ce noi suntem nevoiți să acceptăm de ani buni batjocură și dispreț din partea guvernanților, a celor care ar trebui să ne reprezinte interesele. (…) Cerem următoarele: – Tratament echitabil: Cerem respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali. Nu mai suntem dispuși să acceptăm discriminare sau batjocură; – Remunerare corectă: Solicităm o evaluare justă a salariilor noastre în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate. Suntem demni de o remunerare pe măsura contribuției noastre la societate; – Condiții de muncă adecvate: Cerem asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, precum și resurse suficiente pentru a ne desfășura activitatea în mod eficient; – Personal adecvat: Suntem conștienți de cerințele activităților noastre și solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă și pentru a asigura servicii de calitate. Este timpul pentru schimbare! Nu putem continua să acceptăm tratamentul nedrept și ignorarea nevoilor noastre legitime. Cerem guvernanților să acționeze în interesul nostru și să recunoască contribuția noastră la societate. (…) Suntem profesioniști, suntem dedicați, suntem oameni. Este timpul să fim tratați cu respect și să fim recunoscuți pentru munca noastră. Ajunge!”.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Intre timp ANAF-ul doarme sau face controale la comanda!!! Ia sa verifice ei veniturile la toti bugetarii care tipa si sa compare cu ce averi au (case, conturi, masini, etc) Atat de usor s-ar putea rezolva!!! Dar nu vor nici unii nici altii, mai bine latra continuu!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here