Continuă lucrările la Casa memorială Iosif Keber!

876

Conservarea, restaurarea și promovarea din punct de vedere cultural și turistic a Casei memoriale Iosif Keber din Târgu Jiu, obiect de patrimoniu inclus în Lista monumentelor istorice-Cod LMI GJ-IV-m-B-09479, reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean Gorj.

În acest sens, în luna octombrie 2019, au fost demarate lucrările pentru acest obiectiv de investiție, efectuându-se intervenții pentru consolidarea structurii imobilului, înlocuirea instalațiilor electrice (curenți tari și curenți slabi), precum și lucrări de arhitectură (înlocuire învelitoare, refacere planșeu peste demisol, refacere acces principal, desfaceri tencuieli interioare și exterioare, refacere tencuieli interioare și exterioare, rostuire zidărie).

Până în prezent, implementarea proiectului este realizată în procent de 30%.

În perioada următoare, se continuă executarea lucrărilor de arhitectură la partea interioară a construcției. După finalizarea acestora, va fi demarată o nouă serie a etapelor prevăzute în documentația tehnică a obiectivului de investiție, cum ar fi: înlocuirea instalațiilor sanitare și termice, lucrări de refacere împrejmuire incintă, lucrări de amenajare a curții exterioare, iluminat arhitectural pentru punerea în valoare a monumentului istoric etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here