Continuă controalele în domeniul panificaţiei

193

În perioada 12-18 octombrie 2013, poliţiştii au continuat seria acţiunilor de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În urma controalele efectuate, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare totală de peste 20.000 lei şi au întocmit dosare penale pentru evaziune fiscală pe numele a doi patroni.

În cursul săptămânii trecute, poliţiştii gorjeni au efectuat 182 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind verificate şi peste 100 de mijloace de transport. Ca urmare a acestor controale au fost constatate două infracţiuni la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 19.000 lei. Mai exact, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Săcelu, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au constatat că în perioada 01.05.2013 – 18.10.2013, administratorul acesteia nu a înregistrat în documentele contabile ale societăţii toate veniturile realizate din comercializarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului cu suma de 16.000 lei. De asemenea, în cursul zilei de 18 octombrie, poliţiştii din oraşul Turceni şi ai posturilor de poliţie arondate, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 40 ani, din comuna Plopşoru, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Plopşoru, a achiziţionat produse de panificaţie (pâine) de la o altă societate comercială din comuna Bâlteni, în perioada august 2011 – decembrie 2012, fără a le înregistra în evidenţele contabile ale societăţii, în acest sens sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului. În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Amenzi de peste 20.000 lei
Tot în urma controalelor efectuate în perioada 12-18 octombrie, poliţiştii au aplicat 69 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 21 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată, în valoare totală de peste 20.000 lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 700 lei.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here