Continuă amenajarea de parcări în Târgu-Jiu

138

demolari garaje facuta de mineProcesul de demolare a garajelor din municipiul Târgu-Jiu a început în urmă cu mai bine de doi ani. De atunci şi până în prezent au fost demolate aproape toate garajele. În locul acestora au fost amenajate parcări de reşedinţă. Până la sfârşitul anului autorităţile speră să mai realizeze 500 de parcări.

Majoritatea garajelor care existau pe raza municipiului nostru au fost demolate începând cu anul 2009. Mulţi dintre proprietarii lor şi le-au demolat în regie proprie. Totuşi, mai sunt zone unde garajele încă mai rezistă, fiind nedemolate. „Mai sunt foarte puţine; au rămas doar garajele care au fost cu probleme şi care au fost revendicate pe teren proprietate privată. Mai avem nişte garaje în Castanilor colţ cu 1 Decembrie de rezolvat; mai sunt nişte garaje în Abator, dar nu sunt pe terenul Consiliului Local şi vom vorbi cu proprietarii să vedem dacă şi le menţin şi le modernizează, pentru că noi am sistematizat zona şi au rămas numai acele garaje”, a explicat Alexandru Zaharia, directorul SC EDILITARA PUBLIC Târgu-Jiu.

Noi parcări, în Târgu-Jiu

Odată cu demolarea garajelor s-a creat spaţiu pentru amenajarea de parcări rezidenţiale pentru autoturismele cetăţenilor din cartierele municipiului. Astfel, potrivit directorului SC EDILITARA, „în momentul de faţă, suntem la 3.000 de locuri de parcare şi vrem să ajungem la 3.500 până la sfârşitul anului”. Pentru cetăţenii cărora abia acum sau în viitorul apropiat li se vor amenaja parcări de reşedinţă în imediata apropiere a blocurilor, este necesar să ştie că taxa anuală rămâne aceeaşi. Taxa plătită de un cetăţean târgujian pentru a avea un astfel de loc de parcare este de 10 lei/lună, suma de 120 lei neputând fi achitată decât într-o singură tranşă sau în două, şi nu lunar.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here