Contestații după controalele ANPC la unitățile de cazare din Gorj!

4454

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu, a făcut publice săptămâna trecută rezultatele controalelor pe care inspectorii din subordinea sa le-au făcut în perioada sărbătorilor de iarnă inclusiv la Gorj.

Mai multe structuri de cazare, în special din zona Rânca, dar și de la Târgu -Jiu, au primit atunci decizii de suspendare temporară a activității, cele mai multe reluându-și activitatea după câteva zile. Un hotel de 4 stele de la Târgu-Jiu și pensiunea lui Constantin Pănescu, de la Rânca, au însă și acum decizii de suspendare temporară a activității. Hotelul a fost acuzat că a folosit apă dintr-un puț propriu și era infestată cu E-coli, lucru pe care reprezentanții unității l-au negat. Aceștia au transmis că au contestat decizia ANPC, fără să facă vreun comentariu suplimentar. Și Constantin Pănescu a transmis că a contestat măsura de suspendare a activității dispusă de inspectori, el considerând abuziv tot controlul efectuat de aceștia. De fapt, el a avut parte de mai multe controale, „încrucișate”, de la diferite echipe de inspectori, unul dintre controale având loc la o oră după finalizarea programului de lucru al unității. „Tenta de abuz a fost făcută în special de doamna Ivana, care a fugit din bucătărie, după o oră de control abuziv, în care mi-au răsturnat ciorbele, la registrul unic de control, pentru a modifica ora controlului. Era trecut de ora 23.00 și noi aveam program până la 22.00, iar dumnealor nu puteau scrie o oră în care noi nu aveam program. Dumneaei lua temperatura la oală cu dosul palmei și spunea că nu are temperatura corespunzătoare, de parcă mâna dumneaei era termometru. O altă grupă care mai fusese și ziua, în data de 4 ianuarie, a scos mâncărurile de prin coșurile de gunoi pentru a le cântări. Acele produse trebuiau sigilate, duse la laborator, ca să știu pentru ce răspund. Și-au încălcat propria lege. Mai era o doamnă, Diana, care nu m-a lăsat nicio clipă să îi ofer explicații. I-am spus și că sunt operat pe cord și nu mi se pare normal să fie făcut controlul la 11 noaptea. Au modificat procesele verbale când au văzut că nu avem program decât până la ora 22.00. Au sărit ca arse aceste doamne când le-am filmat cum modificau în acte. Dânsele aveau voie să mă filmeze pe mine la mine acasă, dar eu pe dumnealor nu. Eu nu aveam nimic voie la mine în casă”, spune Pănescu.
Mai grav, declară acesta, decizia de suspendare a activității a fost luată pentru firma „Super Panoramic” pe care are o structură de cazare acreditată și aflată lângă „Panoramic”, doar că decizia de suspendare a activității a fost afișată pe „Panoramic”, neimplicată în controlul celor de la ANPC. „Am filmat în fiecare zi din data de 4 ianuarie acest afiș cu suspendarea activității, pe care nu există nicio dată trecută, nicio semnătură sau altceva. Neregulile care au dus la această decizie sunt, de fapt, un abuz. Una dintre doamne și-a permis să dea cu piciorul într-o găleată și o lădiță cu niște ardei roșii pe care personalul îl sortează dimineața și ce nu e bun se aruncă sau, dacă ei vor, păstrează anumite bucăți ca să le folosească pentru consumul lor. A dat cu piciorul această doamnă ca să le împrăștie pe acolo pentru ca cealaltă doamnă să filmeze neregulile. Cea care filma a intrat cu telefonul pe sub eticheta pe care scrie că e interzis accesul, cu excepția personalului angajat. Altceva nu găsiseră pe aici. Avem oale și tigăi noi nouțe, dar când lucrezi cu ele e normal că se mai ard. Asta nu înseamnă că niște doamne, fie ele și comisari ANPC, au dreptul să arunce tigăile cu mâncare cu tot la coșul de gunoi. Eu spun că avem condiții cât de cât bune. Nu avem o bucătărie de 5 stele pentru că nici noi nu suntem de 5 stele, dar cred că avem condiții bune. În 20 de ani de activitate nu am avut nicio reclamație la mâncarea pe care am servit-o.
Doamnele au intrat în vestiarul personalului fără să aibă vreun mandat sau altceva. Era o cratiță cu mâncarea personalului. Era o masă în acest spațiu, folosită strict de personal pentru interes propriu. Am și scos-o, ca să nu mai fie discuții. Îmi asum că în apropiere este baia, dar este baia folosită doar de personalul nostru, care stă zile întregi aici pentru că la Rânca nu se poate face naveta. Personalul nu folosește baia de la restaurant, care este strict pentru turiști și la care nu au fost probleme”, a mai menționat Constantin Pănescu.
Gelu Ionescu

3 COMENTARII

  1. După mintea lui Panescu pui accesul intersiz pe ușă și nu mai controlează nimeni. Eu zis sa vina și antifrauda pe la el că s-a pus praful pe casa de marcat.

  2. Să ne mai lase acest guraliv, vesela arătată la TV nu a fost niciodată folosită. Să elimine comertul negru care este în procent de peste 90%. Cum au cazat și hrănit clienți iarna trecuta fără apă în stațiune??!???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here