Contestație: Mascatul SAS rămas după gratii, din nou, în fața instanței Tribunalului Gorj! De ce un singur vinovat?

20691

* Contestație miercuri: judecătorii aplică, sau nu, principiul egalității în fața legii?
* Restul inculpaților, în arest la domiciliu, de săptămâna trecută
* Buligan Ionuț Alin, încă după gratii la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova
* Mascații SAS, inculpați pentru aceleași fapte în cazul ,,Dodoi”, diferențiați în privința măsurilor preventive
* Nu a început judecata dosarului penal dar se creionează finalul: avem un singur mascat care a lovit, restul au aplaudat?!
* Cum se va împărți dreptatea miercuri!

Cazul ,,Dodoi”, cel în care un bărbat a fost bătut de forțele de ordine de la Novaci, în timpul unei acțiuni ce trebuia finalizată de polițiștii din localitate, a creat vâlvă în spațiul public până când polițiștii considerați vinovați au ajuns după gratii. Cinci mascați sunt învinuiți de maltratarea novaceanului dar în mod injust, în prezent, doar unul a rămas după gratii, instanțele de judecată încercând, prin ultimele decizii, să îl indice doar pe acesta vinovat, încă din faza de măsuri preventive, deși dosarul penal, cu probe indubitabile, încă nu s-a judecat. Șocant este că inclusiv familiile celor patru mascați au considerat, prin comentarii publice, că Ionuț Buligan trebuie sa rămână după gratii, ignorând, subiectivi, egalitatea în fața legii și pentru acest luptător SAS.

Pe data de 12 octombrie, la Tribunalul Gorj, o instanță va reanaliza măsură preventivă aplicată diferențiat lui Buligan Ionuț Alin, singurul mascat SAS, rămas în arest preventiv pentru încă 30 de zile, în timp ce colegii lui sunt în arest la domiciliu.
Nu s-a înțeles de ce s-a acționat pe acest considerent, dar cert este că, privind din afară, nu mai avem un dosar cu cinci mascați vinovați pentru agresarea lui Dodoi, ci doar cu unul, ceilalți fiind scoși din schemă în ciuda rechizitoriului procurorului de caz care a văzut aceiași vină în culpa tuturor celor cinci implicați.
S-a demonstrat astfel că unul singur dintre inculpați nu a beneficiat de același tratament ca si colegii lui care au fost lăsați în arest la domiciliu pe data de 29 septembrie.
Din acest motiv, felul în care instanța Tribunalului Gorj va judeca acest dosar este o lecție de drept știut fiind că toți inculpații au aceeași încadrare a faptelor și sunt acuzați de aceeași implicare.
Ba mai mult, din informațiile de care dispunem din rechizitoriu, reiese ca Buligan Ionuț este singurul care a avut o atitudine sinceră pe parcursul anchetei, ceilalți inculpați negând vehement toate acuzațiile care li se aduc.
De aici se naște ipoteza că, în mod abuziv Buligan a fost reținut în continuare în stare de arest preventiv, în ciuda tuturor circumstanțelor de ordin personal de care beneficiază dar care nu au fost luate în considerare.
Asta, spre deosebire de colegii săi care acum sunt acasă, lângă familiile lor, Buligan fiind, de asemenea căsătorit, și având o fetiță de un an și jumătate.
Trebuie menționat că pe timpul anchetei penale, ceilalți mascați au încercat să se coalizeze și să îl scoată pe Buligan unic vinovat, fapt prezentat instanței de apărătorul acestuia.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Daca e vorba de ala din poza, cu tatuaje, sapca si tricou mazgalite obligatoriu cu „adidas”, apoi chiar are moaca de bruta proasta, care trage toata ziua de haltere si se crede mare scula, el avand-o probabil si mica si moale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here