Contestație la concursurile organizate de Spitalul Județean

340

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu organizează concurs pentru ocuparea mai multor posturi de asistent medical, infirmier, îngrijitoare, muncitori, kinetoterapeut și administrator. Înscrierile s-au făcut până pe data de 12 ianuarie, fiind depuse 137 de dosare. Unul dintre candidații respinși la selecția dosarelor a depus o contestație, care a fost respinsă.

Douăzeci de posturi vacante au fost scoase la concurs de către Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Este vorba despre: patru posturi asistent medical principal la Camera de gardă pentru activitatea de îngrijiri la domiciliu; un post de asistent medical principal și unul de debutant la UPU-SMURD; un post de asistent debutant la Secția Chirurgie II; două posturi de asistent medical debutant la Secția Recuperare Medicină Fizică și Baleneologie; un post de administrator II la UPU-SMURD; un post de kinetoterapeut debutant la Laboratorul de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie; câte un post de infirmier debutant la secțiile: Obstetrică-Ginecologie, Cardiologie, Chirurgie generală I, Neonatologie și Pediatrie; câte un post de îngrijitoare la Cardiologie și la Chirurgie generală I; un post de electrician la Formația de întreținere și reparații clădiri și instalații; un post de muncitor necalificat la Blocul Alimentar.

Contestație respinsă
Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au finalizat selecția dosarelor depuse pentru ocuparea posturilor vacante. Astfel, pentru postul de muncitor necalificat la Blocul Alimentar sunt 10 candidați, pe zece februarie fiind concursul; pentru postul de infirmier la Ginecologie sunt înscriși 20 de candidați, ei susținând proba scrisă pe 13 februarie, iar pe 16 februarie interviul; pentru postul de infirmier Chirurgie I –sunt 13 candidați, probele de concurs fiind programate pentru 23 și 27 ianuarie. Pentru postul de asistent la Secția Chirurgie II au fost șase candidați, probele de concurs fiind pe 6 și 9 februarie; pentru postul de electrician la Formația de întreținere și reparații clădiri și instalații s-au înscris doi candidați, unul respins la selecția dosarelor, iar concursul se va desfășura în data de 2 februarie.
Cel mai solicitat post a fost cel de infirmier la Pediatrie, unde au fost depuse nu mai puțin de 23 de dosare, pe 2 februarie fiind proba scrisă. Pentru postul de îngrijitoare la Cardiologie s-au înscris opt candidați, pe 27 ianuarie fiind proba scrisă. Postul de îngrijitoare la Chirurgie I este dorit de șase candidați, iar cel de kinetoterapeut de 11 candidați. Pentru postul vacant de administrator la UPU au fost 16 candidați, dintre care unul respins. Acesta a și depus o contestație, care a fost respinsă de către reprezentanții spitalului: „Se respinge ca nefondată contestația formulată de către contestatarul Sîrbu Dănuț, cu drept de contestație, în condițiile legii, la Tribunalul Gorj – Secția Contencios Administrativ și Fiscal”.
Cele mai puține dosare s-au depus pentru cele patru posturi de asistent medical principal Camera de Gardă pentru activitatea de îngrijiri la domiciliu, pentru care au optat doar trei candidați, pe 3 februarie fiind proba scrisă. Pentru postul de asistent medical debutant la UPU SMURD sunt înscriși 16 candidați, iar pentru cel de asistent medical principal UPU SMURD sunt trei candidați.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here