Contactul fizic cu operele brâncuşiene, interzis

304

În şedinţa ordinară de luni, Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu a aprobat instituirea unui regulament pentru protejarea Ansamblului Monumental “Calea Eroilor”.

Odată ce noile reguli propuse de conducerea Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare “Constantin Brâncuşi” vor fi avizate şi de Ministerul Culturii, se va institui un perimetru de protecţie pentru fiecare sculptură, se va utiliza un cordon de protecţie în cazul unui flux mărit de vizitatori, se va interzice contactul fizic al cetăţenilor cu operele, precum şi accesul în preajma acestora a persoanelor cu animale, biciclete, role, dar şi a altor vehicule cu sau fără motor.
Deşi consilierii locali din partea PNL şi PMP au solicitat scoaterea proiectului de pe ordinea de zi a şedinţei, după lungi dezbateri, acesta a fost supus votului membrilor Consiliului Local, obţinând voturi împotrivă doar din partea consilierilor celor două partide menţionate.
Odată ce noul regulament de protecţie a Ansamblului brâncuşian de la Târgu-Jiu va fi aprobat şi de Ministerul Culturii, cetăţenii care nu vor respecta noile norme riscă sancţiuni contravenţionale cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, iar în funcţie de gravitate se pot considera şi infracţiuni intrând sub incidenţa Codului Penal.
Secretarul municipiului Târgu-Jiu, Grigore Jianu, a subliniat că măsurile propuse nu sunt de natură să limiteze accesul vizitatorilor, ci au rolul de a stabili anumite reguli de protecţie şi sancţiuni pentru nerespectarea acestora, toate menite să conducă la protejarea şi conservarea operelor. Măsurile luate de conducerea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au venit ca urmare a recentelor fapte de deteriorare a Coloanei fără Sfârşit de către minori lăsaţi nesupravegheaţi şi profitând de neatenţia agenţilor de la Poliţia Locală.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here