Contabilul șef Pităroiu ,,Roiu”, candidatul de serviciu al PNL, are vasalii săi în CEO! La compartimentul de presă!

1958

Într-un context marcat de schimbări și reorientări politice, Daniel Pităroiu, încadrat ca și contabil șef în cadrul Complexului Energetic Oltenia, pare că a devenit o figură tot mai discretă în cadrul companiei, și compensează cu aparițiile sale politice: candidează, pentru a treia oară, la funcția de primar al orașului Filiași. În realitate, Pităroiu îi are la mână pe mulți din cadrul companiei, care-i livrează documente ce îl vizează, în calitatea sa de angajat. Așa se face că, o solicitare adresată CEO de un jurnalist care cerea să-i fie comunicate o serie de informații despre Daniel Pităroiu a ajuns în posesia acestuia și a fost postată pe rețelele de socializare.

Daniel Pităroiu a fost, pe rând, șef serviciu financiar contabil la fostul CE Turceni, și ulterior, după înființarea CEO a ocupat funcțiile de director al Diviziei Financiare și director financiar contabil, timp de câțiva ani. În ultimii ani a fost încadrat în funcția de consilier al Directoratului, iar de câteva luni, de când aceste posturi au fost cumva restructurate, este contabil șef în cadrul companiei. Recent, Pităroiu a intrat, pentru a treia oară, în cursa electorală pentru funcția de primar al orașului Filiași și acuză unele jocuri murdare care se fac împotriva sa. Mai exact, Pităroiu a denunțat un contract pe care Primăria Filiași, condusă de contracandidatul său de la PSD, l-a încheiat cu un jurnalist din Dolj, pentru servicii de publicitate și, ulterior, acel jurnalist a solicitat unele informații despre el la CEO. Grav este că solicitarea jurnalistului i-a fost servită de cei de la CEO lui Pităroiu, iar acesta a postat-o pe contul său de pe o rețea de socializare. Cu alte cuvinte, în loc să răspundă la acea solicitare, adresată în baza Legii privind liberul acces la informații de interes public, cei de la așa-zisul compartiment de presă din CEO i-au servit-o lui Pităroiu pentru a se victimiza din calitatea sa de candidat. Acesta a răspuns în locul CEO și a menționat că dosarul pentru neglijență în serviciu a fost clasat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, iar în dosarul cu CEO a avut câștig de cauză.

Mâna moartă a PNL
Daniel Pităroiu a candidat, pentru prima oară, la funcția de primar al orașului Filiași, în 2016, când era și președinte al organizației locale a PNL. A eșuat în alegeri, așa că, patru ani mai târziu, în 2020, s-a reorientat către PSD și a candidat doar pentru un post de consilier local. În 2021, au fost alegeri parțiale în Filiași, după ce primarul ales a pierdut mandatul din cauza unei stări de incompatibilitate, așa că Pităroiu a revenit în PNL și a candidat, din nou. Nici atunci nu a fost cu noroc și a obținut doar 24,8%, adică 1.880 de voturi. Acum, Pităroiu e din nou candidat. Tot de la PNL.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here