Contabilul acuzat de fals, uz de fals și delapidare, pus sub control judiciar

795

Bărbatul de 64 de ani, din comuna Samarinești, contabil la două școli din județul Gorj, reținut, miercuri, de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub acuzațiile de delapidare, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, a fost eliberat.
Joi, acesta a fost pus sub control judiciar pentru 55 de zile și s-a dispus interzicerea exercitării meseriei, pe aceeași perioadă.
Potrivit reprezen-tanților Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2015-2019, în calitate de contabil la două unități de învățământ, din Samarineşti şi Văgiuleşti, și-ar fi însușit sistematic, din buget, mai multe sume de bani, prin falsificarea unor documente justificative, producând un prejudiciu de aproximativ 170.000 de lei.
,,Pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în cursul zilei de miercuri au fost efectuate trei percheziţii, ocazie cu care au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor, înscrisuri şi echipamente informatice”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here