Consultarea privind programele școlare pentru gimnaziu, la final

335

Astăzi, este ultima zi a procesului de consultare privind proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII, consultare ce a început la sfârșitul lunii februarie.

Procesul de consultare s-a adresat cadrelor didactice, inspectorilor școlari și altor categorii de specialiști care ar putea oferi un feedback relevant cu privire la proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII. Cei interesați au putut consulta propunerile de programe pe site-ul Institutului de Științe ale Educației (ISE), unde au putut completa și un chestionar ce conținea întrebări punctuale cu privire la elementele constitutive ale programei: competențe generale, competențe specifice, exemple de activități de învățare, conținuturi, sugestii metodologice. În perioada 13-16 februarie datele colectate în procesul de consultare vor fi prelucrate și transmise către grupurile de lucru.
Între 16-22 februarie va avea loc integrarea propunerilor și transmiterea către ISE a proiectelor finale de programe școlare, iar în intervalul 23-28 februarie va avea loc verificarea finală a programelor.
Între 28 februarie și 1 martie, va fi semnat și transmis către Monitorul Oficial ordinul de ministru, care va aproba noile programe școlare pentru ciclul gimnazial.
R.L.

1 COMENTARIU

  1. Proiectele programelor scolare prinse in noul plan cadru pentru gimnaziu, aprobat anul 008000 trecut, pot fi consultate de catre profesori, inspectori scolar pana pe 13 februarie, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here