Constantinides, noul antrenor al Energiei

388

După două zile de negocieri la Târgu Jiu, cipriotul Antonis Constantinides a acceptat oferta celor de la Energia. Tehnicianul cipriot este al doilea antrenor numit la clubul gorjean în această vară, macedoneanul Todorov renunțând la doar câteva ore după prezentarea oficială.

Dacă prima încercare n-a ieșit, Aleksander Todorov luându-și rapid tălpășița de la Târgu Jiu după ce a simțit presiunile finanțatorilor în ceea ce privește lotul, presiuni care au lăsat clubul și fără președinți, a doua „extragere” pentru postul de antrenor este Antonis Constantinides, un cipriot de 39 de ani ce vine de la APOEL Nicosia, acolo unde l-a avut elev pe Porter Troupe, jucător de unde, foarte probabil, a venit și propunerea de a fi adus la echipa gorjeană. Constantinides are experiență și ca selecționer, el fiind și antrenor al reprezentativelor atât masculină, cât și cea feminină a Ciprului. Conducerea gorjeană și-a dorit însă și experiență la nivelul competițiilor europene, acolo unde cipriotul a punctat în carierea sa de până acum cu participări în EuroChallenge Cup în 2011 și 2012, ambele ca antrenor al celor de la ETHA Encomis.

Cumpănașu: „Nu e un atrenor foarte scump”
Dincolo de experiența pe care antrenorul Antonis Constantinides pare să o aibă la nivel internațional, cipriotul a avut și un alt atuu ce a fost pe placul finanțatorilor Energiei, care n-au fost nevoiți să scoată prea mulți bani din buzunar pentru a-și asigura serviciile acestuia: „Am semnat cu antrenorul din Cipru pe un sezon. În ultimii patru ani a avut rezultate bune în Cipru, a câştigat trei campionate, a pierdut o finală. În plus, a participat de trei ori cu echipele antrenate de el în Euro Challenge, unde vom juca şi noi. Nu este un antrenor foarte scump”, a anunțat Dan Cumpănașu, cel care în acest moment ține loc de președinte la echipa de baschet a clubului gorjean. Acesta a mai confirmat și faptul că antrenorul cipriot va fi ajutat de Claudiu Alionescu, acesta urmând a îndeplini rolul de antrenor secund al Energiei: „Staff-ul tehnic va fi format din antrenorul din Cipru şi Claudiu Alionescu. Preparatorul fizic, grecul, are contract semnat, dar nu am putut lua legătura cu el. I-am trimis un mail şi aşteptăm un semnal de la el. Nu am discutat cu el, vreau să-i comunicăm şi lui programul”, a mai spus Cumpănașu.

milosevicAu semnat cu Milosevic
Adevărata lovitură dată de Energia pare însă păstrarea lui Nemanja Milosevic, jucător care a impresionat în jumătatea de sezon pe care a petrecut-o la Târgu Jiu. Milosevic a fost adus la Energia după ce Dalibor Djapa a suferit o accidentare la genunchi și s-a acomodat foarte repede. În 13 meciuri jucate pentru echipa gorjeană în sezonul trecut, Milosevic a intrat de opt ori în double-double având medii de 14,8 puncte și 9,9 recuperări pe meci și un indice mediu de eficiență de 18,7. „Milosevic a semnat, iar dacă ne vom înţelege cu Darby şi Troupe, mai trebuie făcute două transferuri de jucători străini şi posibil încă un jucător român. Vedem în ce condiţii şi ce posturi mai trebuie completate. Un pivot clasic trebuie adus. Va fi străin pentru că din România nu avem ce lua pentru poziţia 5. O să încercăm să aducem şi un jucător de profil 3-4, un shooter cu mână bună, sau un jucător poziţia unu, care să fie schimb la Watson”, a precizat Dan Cumpănașu cu privire la lotul cu care Energia va ataca noul sezon.

Reunire pe 15 august
Antrenorul Antonis Constantinides și-a făcut și programul de pregătire și a anunțat conducerea clubului că lotul va trebui să se reunească pentru începerea antrenamentelor la jumătatea lunii august: „Pe 15 august este programată reunirea lotului, sezonul oficial începe mai târziu decât de obicei, este timp suficient pentru perioada de pregătire. Acum, antrenorul a plecat spre Cipru, dar a rămas să facă programul şi să vedem ce meciuri amicale stabilim. Vrea şi un turneu în afara graniţelor ţării. Va veni înainte de 15 august pentru a stabili toate detaliile pregătirii”, a mai declarat Cumpănașu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here