Constantinides, mulțumit de nivelul atins de echipă

280

Echipa de baschet se află la mai puțin de o săptămână de debutul oficial în noul sezon, meciul din SuperCupa României cu Asesoft Ploiești, iar antrenorul Energiei spune că lucrurile stau bine în rândul jucătorilor săi.
Antonis Constantinides se declară mulțumit de nivelul atins în ofensivă de echipa sa și spune că defensiva mai trebuie lucrată: „În acest moment am început să jucăm destul de bine ofensiv, dar la defensivă, acolo unde este important pentru orice echipă, mai avem de îmbunătățit lucrurile. La recuperările defensive și tranziția defensivă ne vom concentra în perioada următoare. Încercăm să progresăm la fiecare antrenament, în fiecare zi, căutăm să vedem care sunt greșelile pe care le-am făcut, în principal la ultimul turneu, cel de la Târgu Mureș”, a mărturisit tehnicianul cipriot al echipei gorjene.
Până la primul joc de campionat, pe lângă meciul cu Asesoft, considerat mai mult tot un meci test pentru gorjeni, Energia va mai disputa două partide amicale, în Grecia, contra unor echipe din campionatul elen, echipe considerate de tehnicianul gorjenilor drept similare ca nivel cu cele pe care le va întâlni în EuroChallenge: „Vor fi meciuri foarte dificile, am ales adversari puternici, sunt de nivelul cupelor europene, Panionios și Nea Kifisia. În primele etape de campionat, dar mai ales în EuroChallenge vom întâlni echipe puternice și am ales ca în meciurile de pregătire să avem tot astfel de adversari. Chiar și la turneul nostru am avut adversari puternici, exceptând pe cei de la Feni Indistrija. Mureșul, Piteștiul, Clujul, Steaua, sunt toate echipe de primele 7-8 locuri. Am ales adversari puternici, nu m-a interesat în primul rând rezultatul partidelor, ci să fim pregătiți pentru campionat și pentru meciul de supercupă. Sunt mulțumit de ceea ce văd la jucătorii mei la antrenamente și sunt optimist în ceea ce privește îndeplinirea primului nostru obiectiv, acela de a fi în bună formă la ora meciului nostru cu Craiova”, a mai declarat Antonis Constantinides.
Unul dinte cei mai importanți jucători ai Energiei în returul campionatului trecut, jucător de la care se așteaptă foarte multe și în acest sezon, Nemanja Milosevic, vede echipa la un nivel comparativ cu cel de anul trecut, dar cu posibilități mai bune date de continuitate: „Echipa este la un nivel similar cu cel de anul trecut pentru că mulți jucători, cei mai mulți, au rămas la echipă, dar avem un plus tocmai datorită faptului că suntem 10 jucători din lotul de anul trecut, așa că ar fi normal să avem rezultate mai bune în acest sezon. Atuul nostru este viteza. Avem un plus și la agresivitate. În plus, pe fiecare poziție avem jucători foarte atletici, așa cum alte echipe nu au în prima ligă”, a declarat jucătorul sârb al Energiei. Acesta mai spune că rolul său în echipă nu pare să se fi schimbat, deși el va conlucra sub panou cu un alt pivot: „Woods și Jazvin sunt doi jucători complet diferiți, dar amândoi sunt puternici. Am fost nevoit ca în jocurile amicale să joc, destul de puțin însă, și poziția 5. Din punctul meu de vedere, jocul și rolul meu în echipă a rămas același cu cel de anul trecut, chiar dacă pivotul s-a schimbat”, a mai spus Milosevic.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here