Constantinides comentează dur situaţia de la Energia: “Ceea ce s-a întâmplat este o crimă!”

308

Fostul antrenor al Energiei, Antonis Constantinides, a făcut dezvăluri incredibile din perioada pe care a petrecut-o la clubul gorjean în ultimele sale luni de mandat. Tehnicianul cipriot, care a reuşit să cucerească bronzul în EuroChallenge şi campionat alături de formaţia noastră, este şocat de situaţia în care a ajuns una dintre echipele reprezentative ale baschetului românesc: “Sunt foarte dezamăgit pentru ce s-a întâmplat cu echipa de baschet. Pentru mine este inacceptabil, iar celor care au creat această situaţie ar trebui să le fie ruşine. Vorbesc şi de preşedinţii Dan Cumpănaşu şi Alin Bădescu, dar şi de şeful acestor formaţii, care a fost Laurenţiu Ciurel. Toţi factorii implicaţi sunt responsabili, de la autorităţi la sponsori. Vorbim de cel mai de succes club din România din ultimii 3 ani. Credeţi-mă, am stat doar un sezon şi jumătate în Tg-Jiu, dar am simţit atât de multă iubire la acest club încât nu-mi pot exprima în cuvinte dezamăgirea pentru situaţia actuală”.
Antonis Constantinides a părăsit Energia la începutul anului 2016 pentru a semna cu Sigal Prishtina. Antrenorul spune că a renunţat la peste 30 de mii euro pentru a antrena în Kosovo, şi le-a cerut oficialilor Energiei salariul pe ultimele două luni. Constantinides nu a primit nici până acum banii ce i se cuveneau pentru luna decembrie: 6 mii euro. Cu toate acestea, fostul tehnician nu este revoltat doar din cauza banilor: “Nu mi-au trimis niciodată aceşti bani. Am fost foarte dezamăgit şi furios pentru că toţi, împreună, am realizat acele succese. I-am dat în judecată, nu pentru că banii ăştia m-ar salva pe mine, dar simt că nu mi-au respectat munca. Nu mi-au mai răspuns la telefon! Puteam să ne înţelegem, acceptam şi mai puţin”.
Constantinides spune că a rămas dezamăgit şi de anumite vorbe pe care le-ar fi spus oameni apropiaţi clubului: “Spuneau despre mine că stau mai mult în Cipru decât la antrenamente. Să le fie ruşine! Pentru acest club mi-am dedicat, într-un an şi jumătate, mai mult decât pentru celelalte echipe din carieră. Singura dată când am părăsit echipa timp de o săptămână, în timpul pregătirilor, a fost când soţia mea, bolnavă de cancer, a trebuit să urmeze un program special de tratament. Au fost de fapt 3-4 zile, şi am cerut permisiunea conducerii. Pe de altă parte, nimeni nu m-a întrebat ce probleme am avut sezonul acela cu Energia, au spus doar că am fost plecat. Toată perioada asta am avut parte numai de minciuni”.

Nu au avut bani de avion!
Constantinides mai spune că, din cauza situaţiei de la club, numele său a fost “terfelit” în faţa jucătorilor pe care i-a adus la Energia. Antrenorul cipriot ne-a dezvăluit şi problemele incredibile pe care le-au avut sportivii la clubul din Gorj: “Mă sunau toţi jucătorii şi-mi spuneau că au nevoie de bani, pentru că aceşti sportivi, când au venit aici la Tg-Jiu, Diggs, Eziukwu, Horne, Radosavljevic, Mack, Miles, au venit pentru că mă cunoşteau pe mine! Era de necrezut. Am călătorit cu autobuzul 11 ore pentru a ajunge la Kosovo, pentru meciul cu Sigal Prishtina. Apoi am mai mers încă 6 ore cu autobuzul la Timişoara. Am călătorit 12 ore pentru a juca împotriva Cibonei, la Zagreb. Ne-am întors aici şi nu am avut nicio posibilitate pentru a face recuperarea. Dacă aţi fi văzut cu ce autocare am parcurs această distanţă, nu v-ar fi venit să credeţi! Știţi care a fost răspunsul conducerii? Îmi amintesc foarte clar, domnul Bădescu şi domnul Cumpănaşu mi-au spus că mergem cu autobuzul pentru că nu avem suficienţi bani pentru avion. Dacă luăm avionul, nu mai aveam bani de salarii. De aceea, le-am explicat jucătorilor că trebuie să tragem de noi. Dar ce s-a întâmplat până la urmă? Am mers şi cu autobuzul, şi am rămas şi neplătiţi. Mulţi dintre jucători nici nu au mai avut curent electric în apartamente pentru câteva zile. Dar ei veneau în continuare la antrenament, şi ştiţi cum sunt antrenamentele mele. Dar nu au zis niciodată nimic. I-am cerut domnului Cumpănaşu condiţii de refacere, masaj, piscină, vitaminizare, dar mi-a spus că nu are bani. Acesta era întotdeauna răspunsul în ultima perioadă. Trebuie să spun că într-un meci un jucător de-al meu a trebuit să ia o bandă pentru gleznă de la echipa adversă”.
Constantinides a mai spus că sportul este sufletul oraşului Tg-Jiu şi s-a declarat mâhnit că Federaţia a asistat pasiv la moartea Energiei. “Nu ştiu cum poate oraşul Tg-Jiu să trăiască fără sport. Era oxigenul acestui loc. Şi echipa de handbal, şi cea de baschet. E de necrezut, e un lucru ruşinos. Chiar Federaţiei Române de Baschet ar trebui să-i fie ruşine pentru că nu a ajutat acest club în momentele dificile.
La Trabzon, oficialii federaţiei au stat datorită Energiei la sectorul VIP. Ceea ce s-a întâmplat cu echipa asta este o crimă”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here