Constantinides: “Clasamentul nu spune adevărul”

228

Energia trebuie să lupte în campionat să-și ocupe un loc cât mai bun pentru asaltul final, echipa de baschet a clubului gorjean fiind obligată de performanțele din sezonul trecut să fie din nou printre protagonistele Ligii Naționale de baschet masculin.

Cu un eșec surprinzător și dureros pe teren propriu, acea înfrângere în fața medieșenilor, și cu un singur succes în deplasare obținut până în acest moment, trupa lui Antonis Constantinides se află în subsolul clasamentului. Totuși, având un joc mai puțin disputat, partida cu CSM Oradea fiind amânată, deoarece s-a suprapus cu programul echipei gorjene din FIBA Europe Cup, Energia nu este departe de zona în care antrenorul și-a propus să ducă echipa în prima parte a sezonului regulat: “În momentul de față pentru echipa noastră este clar, trebuie să câștigăm cele trei meciuri, cel cu Steaua, acasă, cu Pitești în deplasare, și cu Oradea, acasă, meci care a fost amânat. În cazul în care vom reuși să obținem cele trei victorii, la sfârșitul turului vom fi între locurile 6 și 8. Vă voi demonstra că în acest moment clasamentul nu spune adevărul, datorită rezultatelor imprevizibile, dar și a faptului că noi avem un meci mai puțin. Dacă am juca cu Oradea, indiferent de rezultat, eram pe locul șase sau șapte, dar dacă vom câștiga cele trei meciuri de care am amintit, în cel mai rău caz vom fi pe locul 8, adică acolo unde eram și anul trecut la finalul turului”, a declarat Antonis Constantinides.

Avantajul programului și al rezultatelor indirecte
Antrenorul echipei târgujiene susține că echipa va urca în clasament în perioada următoare, când va profita de faptul că situația de până acum, când a jucat mai mult în deplasare, se va întoarce și Energia va juca mai multe meciuri acasă. În plus, Constantinides vede și ajutorul primit de la celelalte concurente, care își împart victoriile și înfrângerile făcând clasamentul extrem de echilibrat: “În ceea ce privește viitorul, trebuie să luăm în considerare că suntem singura echipă care avem mai multe meciuri în deplasare. Este adevărat că noi nu prea am început bine campionatul, dar trebuie să recunosc că și celelalte rezultate ne ajută să fim foarte aproape de obiectivele noastre. Dacă vom câștiga cele trei meciuri până la finalul turului și datorită faptului că vom avea mai multe meciuri în retur pe teren propriu, sunt foarte optimist în ceea ce privește viitorul”, a mai spus antrenorul Energiei.

Oboseală acumulată
Deplasările lungi și dese pe care echipa a trebuit să le facă în ultima vreme în campionat, dar și în cupele europene au afectat jocul Energiei, spune Constantinides: “Nu sunt un antrenor care caută scuze, dar ca să fim cinstiți față de jucători și de efortul pe care ei îl depun, nu putem să nu subliniem faptul că am făcut deplasări lungi săptămâna trecută. Am fost la Tg-Mureș, apoi am călătorit în Kosovo, am venit înapoi, iar după am plecat la Timișoara. Trebuie și lumea să înțeleagă că nici jucătorii nu sunt mașini. În ultimele zece zile am fost mai mult în autocar, decât pe parchet sau acasă. Este o oboseală acumulată, dar facem tot posibilul să obținem rezultate favorabile. În comparație, în timp ce noi avem două meciuri pe săptămână, celelalte echipe din campionat, în afară de Steaua, au câte o săptămână la dispoziție să pregătească un meci”, a mai declarat antrenorul cipriot.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here