Constantina Diță i-a lăudat pe atleții români

883

Campioană olimpică la maraton și campioană mondială la semi-maraton, gorjeanca Constantina Diță a fost ambasador al Campionatului Mondial de semi-maraton de la Gdynia (Polonia). La competiția internațională, au participat și șase atleți din țara noastră. Între ei s-a numărat și Adela Bălțoi, gorjeancă legitimată acum la ACS Sportul Feroviar. Cel mai bun rezultat al delegației noastre a fost obținut de către echipa feminină, care s-a clasat pe locul 17 în topul final. La individual, patru dintre cei șase atleți români au obținut PB-uri la finalul cursei din Polonia. Rezultatele complete ale delegației noastre în probele individuale au fost următoarele:
FEMININ: Roxana Rotaru – locul 69 (1:13:45 – PB), Liliana Maria Dragomir – locul 71 (1:14:02 – PB), Elena Adelina Panaet – locul 83 (1:15:33 – PB), Adela Paulina Bălțoi – locul 95 (1:19:02 – SB) și Adriana Nelson – DNF.
MASCULIN: Nicolae Soare – locul 63 (1:03:14 – PB).
Constantina Diță a analizat pentru site-ul Federației Române de Atletism evoluția sportivilor români la Gdynia: ,,Sportivii români au avut o evoluție foarte bună în condițiile în care ne aflăm. Să nu uităm că ei au aflat că merg la Campionatele Mondiale doar cu două săptămâni înainte de start. Sunt rezultate foarte bune pentru că majoritatea și-au făcut recorduri personale. Dacă ne referim la locul din clasament, nu ne avantajează ca echipă, dar ei sunt niște sportivi talentați, cu un potențial foarte bun pentru viitor”, a declarat fosta mare sportivă. Șeful delegației țării noastre la Gdynia a fost Călin Mihai Dragomir.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here