Constantina Diţă a sărbătorit 7 ani de la aurul de la Beijing

377

“7 years anniversary from winning the Gold Medal!” Acesta a fost titlul albumului de fotografii postat pe pagina personală de Facebook de gorjeanca Constantina Diţă, cunoscută de apropiaţi “Puşa”. Aceasta a sărbătorit cei 7 ani care au trecut de la obţinerea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing din august 2008, alături de cei dragi, tocmai în America, acolo unde s-a stabilit de câţiva ani. Cea mai importantă medalie din cariera sa în atletism este, an de an, un prilej de rememorare a efortului depus de Constantina Diţă pentru a duce ţara noastră pe podiumurile cele mai înalte la competiţiile de profil.
Pentru aniversarea celor 7 ani, Diţă şi-a invitat la masă apropiaţii, ciocnind un pahar cu şampanie. Bucuria sa a fost una cu atât mai mare cu cât atât prietenii din America, dar şi cei din România, au ţinut să o felicite virtual pe atleta originară din comuna Turburea. “Ar trebui aniversat zilnic. Performanţă greu de egalat”, “Multe aniversări înainte cu sănătate şi bucurii!”, “Felicitări! Ai făcut milioane de români să fie mândri!”, “Te invidiez Puşa! Bravo pentru tot! Mii de îmbrăţişări!”, “Olimpica noastră… te pupăm şi te aşteptăm la Târgu-Jiu”, i-au scris prietenii acesteia pe Facebook.
dita1În 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, Constantina Diţă, pe atunci în vârstă de 38 de ani, a fost cronometrată cu timpul de 2 ore, 26 de minute, 44 de secunde, realizând cea mai bună performanţă a ei în acel sezon şi devansându-le pe kenyanca Catherine Ndereba (2:27.06) şi pe chinezoaica Chunxiu Zhou (2:27.07).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here